Ανεση - εργονομία
Ανεση - εργονομία
Ανεση - εργονομία
Ανεση - εργονομία
Ανεση - εργονομία
  • Ανεση - εργονομία
  • Ανεση - εργονομία
  • Ανεση - εργονομία
  • Ανεση - εργονομία
  • Ανεση - εργονομία

Ανεση - εργονομία

Αν τo MP3 ισορροπεί μεταξύ scooter και αυτοκινήτου, στο θέμα της άνεσης φλερτάρει με… το δεύτερο! Για το 2022 οι αλλαγές επηρεάζουν και τα εργονομικά χαρακτηριστικά. Το τιμόνι έχει τοποθετηθεί 10 χιλιοστά ψηλότερα και έχει έρθει πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ οι πλατφόρμες είναι πιο ευρύχωρες και βρίσκονται 20 χιλιοστά χαμηλότερα. H σέλα είναι νέα, με περισσότερο κατά μήκος χώρο, ενώ η πίσω χειρολαβή είναι ψηλότερα τοποθετημένη και ανασχεδιασμένη. Η Piaggio άλλαξε ακόμα και τον μοχλό του χειρόφρενου, βάζοντας τον ψηλότερα για να είναι πιο εύχρηστος. Στην πράξη, ο αναβάτης κάθεται σαν… βασιλιάς, ιδίως όσον αφορά την τοποθέτηση χεριών και ποδιών. Στο εσωτερικό ταμπλό, υπάρχουν δύο μαξιλαράκια για τα γόνατα, που θα φανούν χρήσιμα σε ψηλότερους χρήστες προστατεύοντας από την επαφή με τα σκληρότερα πλαστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το αφρώδες της σέλας τείνει προς το σκληρό, όμως δεν επιβαρύνει την άνεση στην αστική χρήση, ενώ το σχήμα της ευνοεί την εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος. Το χώρισμα των επιπέδων αναβάτη-συνεπιβάτη εξυπηρετεί ως μαξιλαράκι μέσης του αναβάτη, όμως απουσιάζει η πλάτη του συνεπιβάτη, που είχαμε δει στην προηγούμενη γενιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η άνεση του 2ου ατόμου επιβαρύνεται: Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ο συνεπιβάτης απολαμβάνει χώρους επιπέδου τουριστικών δικύκλων.

Εντελώς νέα είναι τα χειριστήρια, στο τιμόνι και στο εσωτερικό ταμπλό. Οι χειρολαβές φέρουν περισσότερα πλήκτρα, για τον χειρισμό των πολλών λειτουργιών του μοντέλου, ενώ στο ταμπλό η διάταξη είναι σαφώς βελτιωμένη και πιο «καθαρή». Αλλαγές δεν έγιναν στους αποθηκευτικούς χώρους, με ένα ντουλαπάκι πάνω από την οθόνη για μικροαντικείμενα, με παροχή ρεύματος USB, αλλά και τον κύριο χώρο κάτω από την σέλα. Ο τελευταίος φωτίζεται, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2 κράνη full-face (ανάλογα με το μέγεθος τους, όμως), είναι αρκετά φαρδύς για να χωρά χαρτοφύλακα ή τσάντα laptop, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος με κλειστή σέλα. Ένας αναδιπλούμενος γάντζος υπάρχει επίσης, στο εσωτερικό της ποδιάς-ταμπλό.

Σελίδα 1Piaggio MP3 530 Exclusive - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση - ποιότητα
Σελίδα 3Ανεση - εργονομία
Σελίδα 4Εξοπλισμός - τεχνολογία
Σελίδα 5Κινητήρας
Σελίδα 6Πλαίσιο - αναρτήσεις - φρένα
Σελίδα 7Οδηγώντας
Σελίδα 8Η άποψη μας