net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Tracer έρχεται και φέρνει μαζί του αλλαγές. Είστε και εσείς έτοιμοι να αλλάξετε;

Πέρνωντας ως βάση το γυμνό MT-09, η Yamaha δημιούργησε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, το πιο χρηστικό μέχρι στιγμής

To Tracer καταφέρνει να ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ πεδίο χρήσης χωρίς να χάνει τον sport χαρακτήρα του.

Η προστασία από τη ζελατίνα είναι καλή εφόσον οι ταχύτητες ταξιδιού παραμένουν σε λογικά επίπεδα. Υπάρχει και ψηλότερη έξτρα.

Το Tracer αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση και παραμένει πάντα υπάκουο στις εντολές του αναβάτη.

Οδηγούμε: Yamaha MT-09 Tracer

Το Tracer είναι η χρηστική 'σκοτεινή πλευρά' της Ιαπωνίας. Μοτοσικλέτα με έντονο χαρακτήρα, ανέσεις και εξοπλισμό, σε τιμή φωτιά. Επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στην κατηγορία, βάζοντας δύσκολα στον ανταγωνισμό.

 
Αλήθεια τι είναι το sport touring; Αυτές οι δύο λέξεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με μεγάλες, μακριές, βαριές και πανίσχυρες μοτοσικλέτες που μπορούν να διασχίσουν μια ολόκληρη ήπειρο με περισσή άνεση και πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφέροντας αναβάτη, συνεπιβάτη και αποσκευές. Ακούγεται πολύ touring, σχεδόν όσο touring ακούγονται και τα mega-tourers, οι ακόμη πιο ογκώδεις, βαριές και μακριές μοτοσικλέτες. Αν έχει τύχει να οδηγήσετε μια από αυτές τότε μάλλον συμφωνείτε μαζί μας στο ότι δεν είναι και τόσο sport τελικά. Εκτός αν για εσάς ο… διακτινισμός από σημείο σε σημείο είναι το αλατοπίπερο της οδήγησης και το κλειστό επαρχιακό στροφιλίκι έρχεται όχι σε δεύτερη αλλά σε τρίτη μοίρα. 

Μετά από μια μέρα στη σέλα του MT-09 Tracer τα πράγματα στο μυαλό μου είναι λίγο πιο ξεκάθαρα: τα sport-tourers είναι στην πραγματικότητα hyper-tourers, ένας “ορισμός” που τους ταιριάζει σαφώς καλύτερα. Sport-tourer είναι κάτι που έρχεται πιο κοντά στο Tracer. Ή αν θέλετε (εγώ το θέλω!) είναι το Tracer. Πρέπει να προσφέρει άνεση, πρέπει να προσφέρει προστασία, αλλά πρέπει να είναι φιλικότατο και διασκεδαστικό και να προσαρμόζεται στα γούστα του αναβάτη του. Το Tracer τα κάνει όλα αυτά και προσθέτει στο “πακέτο” και την καθημερινή χρηστικότητα. Επίσης προσθέτει το πιο σημαντικό στοιχείο που απουσιάζει συνήθως από τις συνηθισμένες all-round μοτοσικλέτες: τον sport χαρακτήρα.Το Α και το Ω δηλαδή μιας ολοκληρωμένης μοτοσικλέτας που κάνει την οδήγηση απολαυστική είτε βρίσκεστε στην πόλη είτε πολύ μακριά από αυτή.  

Συνταγή επιτυχίας
H σειρά ΜΤ ήρθε σαν καταιγίδα στο ασθμαίνον τοπίο της ευρωπαϊκής αγοράς και έβαλε ξανά τις γυμνές street, στο χάρτη των πωλήσεων. Κυρίως, όμως, τις έβαλε, στις σκέψεις και τις καρδιές των μοτοσικλετιστών. Να πούμε μόνο ότι τα “07” και “09”, πρώτα στις κατηγορίες τους, βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα των συνολικών πωλήσεων στις πέντε μεγαλύτερες αγορές τις Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία)! 

Ελαφριές και διασκεδαστικές μοτοσικλέτες, με δυνατούς κινητήρες μα πάνω από όλα με χαρακτήρα και προσιτή τιμή που έκανε συνολικά σχεδόν 26.000 αναβάτες (15.437 για το “07” και 10.372 για το “09” ) να γουρλώσουν τα μάτια και να κατευθυνθούν σαν…ζόμπι στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της ιαπωνικής εταιρίας. Με το Tracer η Yamaha θέλει να συνεχίσει στον ίδιο μονοπάτι με την τιμή να κάνει το συνολικό πακέτο ακαταμάχητο. Για αυτή θα μιλήσουμε αργότερα. 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ