Τρέχουν οι εξελίξεις και για το μείζον ζήτημα Norton

Norton: «Θέμα ημερών» η πώληση της

Σε εκτός Βρετανίας χέρια πιθανόν θα καταλήξει η Norton, ως υπόσταση, μετά από το σκάνδαλο χρεωκοπίας της που αναδείχθηκε τον τελευταίο καιρό. Δείτε περισσότερα.

Η ταραχώδης ιστορία της Norton και οι πληροφορίες γύρω από αυτή συνεχίζονται.  Οι τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν την πιθανότητα πώλησης της σε ξένα χέρια, εκτός Βρετανίας και ακόμα και τώρα οι ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
 
Αρχικά, ας αναφέρουμε κάποιους αριθμούς: Τα συνολικά χρέη που έχει η Norton ξεπερνούν αρκετά τα 11 εκατομμύρια λίρες καθώς αυτό το ποσόν, αφορά μόνο τα «διασφαλισμένα» κεφάλαια, όπως πχ αυτά των τραπεζών. Παρά το γεγονός αυτό, οι αναλυτές έχουν καταλήξει σε νούμερα και ήδη υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν την εταιρεία. Βρετανικά μέσα αναφέρουν, ότι υπάρχουν 29 επίσημες προσφορές για την αγορά της και παρόμοιες πηγές κάνουν λόγο για υπόθεση ημερών
 
Μία από αυτές τις προσφορές έχει φτάσει, μάλιστα, από την Ινδική εταιρία TVS, που έχει συνεργασία και με τον γερμανικό κολοσσό BMW. Η TVS λέγεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα και τα μοντέλα της Norton, για μια διείσδυση στις premium μοτοσυκλέτες σε πολύ ευρύτερη γεωγραφική επέκταση, εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Τέλος, αν τυχόν αναρωτιέστε πόσα χρήματα «πιάνει» η Norton αυτή την στιγμή, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση: Η οικονομική ανάλυση έδειξε ότι η εταιρεία έχει αξία «πνευματικής ιδιοκτησίας» περίπου 5,2 εκατομμυρίων λιρών, ενώ συνδυαστικά με επενδύσεις και κινητή περιουσία η αξία φτάνει τα 10,2 εκατομμύρια.