Η Norton κινδυνεύει με (ένα ακόμα) οικονομικό αδιέξοδο στην ιστορία της...

Norton: Επίσημα υπό καθεστώς επιτήρησης

Με την απειλή της διάλυσης τελεί πλέον η Norton, η οποία μη καταφέρνοντας να εξοφλήσει τα χρέη της μπαίνει σε επιτήρηση. Διαβάστε περισσότερα.

Ασχημα είναι τα νέα από το στρατόπεδο της βρετανικής Norton. Η ιστορική εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν 122 χρόνια, αδυνατεί να εξοφλήσει χρέη της ύψους 300.000 λιρών, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης. Υπό αυτές της συνθήκες η εταιρεία κινδυνεύει ακόμα και με διάλυση, αν τα χρέη δεν τακτοποιηθούν.

Πριν περίπου έναν μήνα, είχε αποκαλυφθεί από τα βρετανικά μέσα ότι η Norton βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο  και ότι το ζήτημα έπρεπε να τακτοποιηθεί τάχιστα, αν η εταιρεία θα ήθελε να αποφύγει την εξέλιξη που συνέβη.

Η Norton ιδρύθηκε το 1898 και υπήρξε μια από τις σημαντικότερες βρετανικές εταιρείες μοτοσυκλέτας στην ιστορία του οχήματος, σημαδεύοντας με τον δικό της τρόπο τους αγώνες ανά τον κόσμο. Το 1993, μετά την κατάρρευση της βρετανικής βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, η ιδιοκτησία της Norton είχε περάσει σε αμερικανικά χέρια, ωστόσο το 2008 ο επιχειρηματίας και τρέχων επικεφαλής Stuart Garner, την αγόρασε ξανά.

Δυστυχώς, το 2012 η εταιρεία είχε και πάλι πρόβλημα ρευστότητας, ωστόσο το 2016 ένας αέρας αισιοδοξίας έπνευσε, με την παρουσίαση των V4 μοντέλων. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει και τα Superlight, Nomad και Atlas μοντέλα, πριν τελικά μαθευτεί το νέο για την θέση της σε επιτήρηση.

Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα, καθώς ο Stuart Garner ή οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της Norton δεν προέβη σε κάποια δήλωση.