Ο Jorge Viegas

Νέος πρόεδρος για την FIM

Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της παγκόσμιας μοτοσυκλετιστικής ομοσπονδίας; Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Με κάθε επισημότητα, ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος για την FIM, στην ετήσια γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στην Ανδόρα. Ο Πορτογάλος Jorge Viegas είναι ο νέος πρόεδρος της FIM, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία από τον Vito Ippolito.

Ο Viegas θα κληθεί να συμμετέχει ως ενεργός διευθύνων σύμβουλος στο συμβούλιο των επιτροπών της FIM, που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στην Γενεύη της Ελβετίας, ενώ η πρώτη του αποστολή ως πρόεδρος της ομοσπονδίας θα είναι στο Περού, όπου και θα βοηθήσει με την διεξαγωγή του Rally Dakar.

Ο Viegas έχει ένα πλούσιο παρελθόν, όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες και την παρουσία του στον χώρο. Πρώην αγωνιζόμενος, έχει κερδίσει νίκες στην κατηγορία των 250 κυβικών, ενώ μετά το κλείσιμο της καριέρας του ως αθλητής, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Έπαιξε ρόλο στην ίδρυση του Πορτογαλικού μοτοσυκλετιστικού ιδρύματος το 1990 και έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος της πίστας του Estoril. Ο Πορτογάλος έχει επίσης υπάρξει μέλος και πρόεδρος της επιτροπής προώθησης της FIM, ενώ από το 1996 μέχρι το 2014 ήταν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας.

Ο Viegas μίλησε για την εκλογή του στην κορυφαία θέση της ομοσπονδίας, δηλώνοντας τα εξής: «Είναι πραγματικά τιμή μου να εκλεγώ στην θέση του προέδρου της FIM. Είναι ένα επίτευγμα ζωής να βλέπω το πάθος μου για την μοτοσυκλέτα να αναπτύσσεται σε έναν ρόλο που θα μου επιτρέψει,  να έχω μια θετική επιρροή στο σπορ. Πέρασα πολλά χρόνια δουλεύοντας σκληρά για την FIM και ανυπομονώ για ένα φωτεινό μέλλον σε συνεργασία μαζί της»