Νέες κάμερες ταχύτητας: Σε τσακώνουν στα 1.600 μέτρα!

Οι τεχνολογίες πάταξης των παραβάσεων αναπτύσσονται κι άλλο και αυτή είναι μια νέα κάμερα που δοκιμάζεται ήδη, με μάτι… αετού!

Μπορείτε να φανταστείτε ότι μια κάμερα περίπου 1.600 μέτρα μακριά σας (ή ακριβέστερα, ένα μίλι) μπορεί να σας απαθανατίσει πεντακάθαρα, σε περίπτωση που ανιχνεύσει ότι τρέχετε ή κάνετε κάποια τροχαία παράβαση; Αυτό ακριβώς δηλώνει η βρετανική αστυνομία, η οποία αποκάλυψε την έναρξη των δοκιμών σε μια νέα, υπερ-εξελιγμένη κάμερα κυκλοφορίας.

Η συγκεκριμένη συσκευή, μπορεί να τραβήξει φωτογραφία του παραβάτη από τεράστια απόσταση, η οποία θα απεικονίζει όχι μόνο τον αριθμό πινακίδας και το αυτοκίνητο ή το όχημα γενικότερα του παραβάτη, αλλά και το τι κάνει ο ίδιος μέσα σε αυτό. Δηλαδή, θα μπορεί στην θεωρία να εντοπίσει οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου, την ώρα που οδηγούν!

Οι δοκιμές του συστήματος συνεχίζονται, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πότε και πως τέτοια συστήματα θα μπουν σε χρήση. Πως σας φαίνεται εσάς αυτό; Μήπως θα ήταν επιτέλους μια λύση, στο τεράστιο πρόβλημα της χρήσης κινητού τηλεφώνου  κατά την οδήγηση;