MotoGP Ταϊλάνδη: Νίκη Oliveira με σεμιναριακή οδήγηση στο βρεγμένο

MotoGP Ταϊλάνδη: Νίκη Oliveira με σεμιναριακή οδήγηση στο βρεγμένο

Ο Miguel Oliveira ήταν ο νικητής του βρόχινου αγώνα της Ταϊλάνδης με τον Quartararo να τερματίζει 17ος σε έναν επεισοδιακό αγώνα.

Η έντονη βροχόπτωση καθυστέρησε για μια ώρα την έναρξη του αγώνα, αλλά μόλις αυτό έγινε, ο poleman Marco Bezzecchi της VR46 κατάφερε να στρίψει πρώτος, έχοντας όμως βγει εκτός πίστας ώστε να αποφύγει μια επαφή με τον Jorge Martin. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι είχε επωφεληθεί βγαίνοντας εκτός πίστας οπότε μερικούς γύρους αργότερα του ζητήθηκε να παραχωρήσει μια θέση. Ο Quartararo εκκινούσε από την τέταρτη θέση, αλλά πάτησε στο κερμπ και έχασε τη φόρα του πριν την ευθεία για την τρίτη στροφή, οπότε βρέθηκε 11ος, ενώ στην επόμενη στροφή έχασε το πίσω μέρος της Yamaha και έπεσε στη 17η θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πίσω από τον Bezzecchi ήταν οι δυο εργοστασιακές Ducati με τον Jack Miller να περνά τον Francesco Bagnaia στον τρίτο γύρο, ανεβαίνοντας δεύτερος. Ο Bezzecchi έκανε στην άκρη αφήνοντάς τον να περάσει στον επόμενο γύρο, ενώ από εκεί και κάτω άρχισε να χάνει θέσεις για να τερματίσει τελικά 16ος. Ο Miller είχε ανοίξει μια μικρή διαφορά από τον Bagnaia, αλλά στον έκτο γύρο, ο Oliveira πέρασε τον Ιταλό ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση και σύντομα ήταν σε θέση να απειλήσει τον Miller. Οι δυο τους μονομάχησαν έντονα μέχρι τον 14ο γύρο, όταν ο Oliveira κατάφερε να περάσει μπροστά. Πιο πίσω, ο Bagnaia αμύνθηκε με επιτυχία στις δυο επιθέσεις που έκανε ο Marc Marquez στον 20ο γύρο.

Ο Zarco σημείωνε συνεχώς τον ταχύτερο γύρο σε αυτό το σημείο του αγώνα και τέσσερις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας πέρασε τον Marquez ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ δοκίμασε να επιτεθεί και στον Bagnaia, αλλά η απόδοση των ελαστικών του άρχισε να πέφτει στους τελευταίους γύρους. Ο Miller είχε αυξήσει τον ρυθμό του, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση τερματίζοντας 73 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Oliveira. Ο Bagnaia ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ακολούθησαν οι Zarco, Marquez και Bastianini συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »