MotoGP Μαλαισία: Νίκη Bagnaia που τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο

MotoGP Μαλαισία: Νίκη Bagnaia που τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο

Η Νίκη του Francesco Bagnaia τον φέρνει πιο κοντά στο να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και η τρίτη θέση του Quartararo τον κρατά ζωντανό στη διεκδίκηση του τίτλου. Ολα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

O Bagnaia έπρεπε να συγκεντρώσει 11 βαθμούς περισσότερους από τον Quartararo για να “κλειδώσει” τον τίτλο στη Sepang, αλλά ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να ανακάμψει από τη 12η θέση και να τερματίσει 3ος, αφήνοντας την ανάδειξη του πρωταθλητή για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο Jorge Martin που ήταν στην pole position κατάφερε να στρίψει πρώτος, ενώ ο Bagnaia από την ένατη θέση βρέθηκε να στρίβει πίσω του, με τον Quartararo να κερδίζει 6 θέσεις στην εκκίνηση. Ο Martin σύντομα άνοιξε τη διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο με τον Bagnaia να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Bastianini. Ο Quartararo σύντομα πέρασε τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση και έχοντας μπροστά του τον Marc Marquez, ο οποίος έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Quartararo κατάφερε να περάσει στην αρχή του πέμπτου γύρου, αφήνοντας τον Marquez να επικεντρωθεί στους Mir και Rins που πλησίαζαν. Στον έβδομο γύρο ο Martin έπεσε, οπότε ο Bagnaia βρέθηκε στην κορυφή με τον Bastianini να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και να είναι έτοιμος για επίθεση. Στον 11ο γύρο κατάφερε να περάσει πρώτος, αλλά έμεινε εκεί μόνοι για 3 γύρους, αφού ο Bagnaia ξαναπέρασε αποφασισμένος για τη νίκη. Ο Bastianini βέβαια δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει τον Bagnaia, ενώ παραλίγο να ακουμπήσουν στη στροφή 9 του τελευταίου γύρου. Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati όμως άντεξε και πήρε τη νίκη με διαφορά 27 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Bastianini με τον Quartararo να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »