H Buddh International Circuit στην Ινδία πιθανώς φιλοξενήσει MotoGP, το 2023 ή το 2024.

H Buddh International Circuit στην Ινδία πιθανώς φιλοξενήσει MotoGP, το 2023 ή το 2024.

MotoGP: Επεκτείνεται και στην Ινδία

Η Ασία αναπτύσσεται διαρκώς ως αγορά δικύκλου και το MotoGP θέλει να κάνει είσοδο σε μια ακόμη χώρα, την μεγαλύτερη δύναμη αγοράς στα δίκυκλα: Την Ινδία.

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για MotoGP στην Ινδία

Όπως έγινε γνωστό στα διεθνή μέσα, η Dorna, η διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP, ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της να πραγματοποιήσει αγώνες στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε στο Δελχί, σε ανάλογη συνέντευξη τύπου από τον επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta και τον αθλητικό διευθυντή, Carlos Ezpeleta. Μαζί τους μίλησαν και άνθρωποι της εταιρείας FairStreet Sports, που έχει αναλάβει την προώθηση.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην πίστα Buddh θα γίνει ο αγώνας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, η πίστα που θα φιλοξενήσει τα MotoGP στην Ινδία, θα είναι η Buddh International Circuit, ένα σιρκουί που βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα της χώρας και έχει μήκος 5.125 μέτρων. Η πίστα έχει μάλιστα φιλοξενήσει, και αγώνες Formula 1, κατά την τριετία 2011-2013, όμως μετά συνάντησε ανυπέρβλητα εμπόδια γραφειοκρατικής, φορολογικής και οικονομικής φύσης. Αν όμως η συμφωνία με το MotoGP ευδοκιμήσει, ίσως δούμε το παρθενικό Bharat GP (έτσι θα λέγεται ο αγώνας) μόλις το 2023 ή το 2024.
 

Τι δήλωσαν οι πρωτοστατούντες

Ο Carlos Ezpeleta, αθλητικός διευθυντής της Dorna, είπε για την είδηση: «Το MotoGP συνεχίζει να κερδίζει νέους φαν και νέο κοινό παγκοσμίως. Αυτό κάνει επιτακτική ανάγκη για μας, το να επεκτείνουμε την παρουσία του σε νέους προορισμούς, όπου το κοινό και οι αναβάτες αυξάνονται κάθε χρόνο. Η Ινδία είναι προορισμός-κλειδί στο σχέδιο μας να επεκτείνουμε το MotoGP σε νέες χώρες.»

Ο Pushkar Nath, COO της Fairstreet Sports, είπε: «Ο μοτοσυκλετισμός ως σπορ είναι πολύ αγαπημένος στην Ινδία. Με το να φέρουμε την πιο εντυπωσιακή διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας στον κόσμο, εδώ, ελπίζουμε ότι θα ενισχύσουμε περαιτέρω την βάση των οπαδών τους και θα ενθαρρύνουμε περισσότερα νέα άτομα να ξεκινήσουν το σπορ».  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »