MotoGP Γαλλία: Νίκη Bastianini στο Le Mans

MotoGP Γαλλία: Νίκη Bastianini στο Le Mans

O Enea Bastianini κατέκτησε την τρίτη φετινή του νίκη μετά από πτώση του Francesco Bagnaia.

Ο Jack Miller εκκινούσε από τη δεύτερη θέση, αλλά έστριψε πρώτος, ενώ πίσω του ήταν ο Bastianini που είχε περάσει μπροστά από τον Alex Rins. O κάτοχος της pole, Francesco Bagnaia, σύντομα ανέκαμψε και ανέβηκε στην τρίτη θέση, περνώντας τον Rins, ενώ ο Fabio Quartararo, είχε πέσει στην όγδοη θέση, από την τέταρτη που εκκινούσε. Ο αγώνας του μάλιστα παραλίγο να τελειώσει στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν πέρναγε τον Nakagami, o οποίος στην προσπάθειά του να ανακτήσει τη θέση του, ανάγκασε τον Quartararo να ανοιχτεί. Κερδισμένος από αυτή τη διαμάχη ήταν τελικά ο Marc Marquez, που άρπαξε την ευκαιρία και ανέβηκε στην έκτη θέση. Ένα λάθος του Nakagami, επέτρεψε στον Quartararo να ανέβει ξανά στην έβδομη θέση και τελικά να περάσει και τον Marquez στον τέταρτο γύρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, οι Bagnaia και Rins κατάφεραν να βρεθούν μπροστά από τον Bastianini, αν και ο αναβάτης της Suzuki έπεσε στον επόμενο γύρο. Ο ρυθμός του Miller έπεφτε σταδιακά και τελικά στον 12ο γύρο, ο Bastianini τον πέρασε έχοντας πλέον στο μυαλό του μόνο τη νίκη. Λίγο πιο πίσω, ο Joan Mir μαχόταν με τον Aleix Espargaro για την τρίτη θέση του βάθρου, αλλά τελικά έπεσε και αυτός στον 15ο γύρο σε ένα καταστροφικό αγώνα για την ομάδα της Suzuki.

 

Ο Bagnaia είχε πάρει στο κυνήγι τον Bastianini και δοκίμασε να τον περάσει στον 21ο γύρο, αλλά τελικά ανοίχτηκε επιτρέποντας στον αναβάτη της Ducati να ανακτήσει αμέσως τη θέση του. Η “διαμάχη” τους συνεχίστηκε για λίγο ακόμα με τον Bagnaia να πέφτει τελικά στην προτελευταία στροφή. Ο Bastianini πήρε τελικά τη νίκη με σχεδόν τρία δευτερόλεπτα διαφορά από τον Miller. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Espargaro, αφήνοντας τέταρτο τον Quartararo, ενώ Zarco και Marquez συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »