Στιγμιότυπο από την φωτιά στην πίστα του Motegi.

Στιγμιότυπο από την φωτιά στην πίστα του Motegi.

MotoGP: Φωτιά στα paddock της πίστας του Motegi

«Λαχτάρησαν» οι άνθρωποι του MotoGP στην Ιαπωνία πριν λίγες ώρες, με την φωτιά που ξέσπασε στην πίστα του Motegi, η οποία ευτυχώς τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, ενώ τα μέλη της ομάδας «κατηγορούν» κακοτεχνίες της πίστας…

Πυρκαγιά στην πίστα του Motegi από έναν φορτιστή

Ατυχές συμβάν έλαβε χώρα στην Ιαπωνική πίστα του Motegi, εχθές Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, τις απογευματινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, ένας φορτιστής για τα μοτέρ εκκίνησης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Marc VDS, της ομάδας της Moto2, έπιασε φωτιά η οποία επεκτάθηκε στο box 12 πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, παραδειγματική ήταν η επέμβαση των πυροσβεστών της πίστας και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα, χωρίς κανέναν τραυματισμό.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εισροή νερού στο γκαράζ προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε φορτιστή μοτέρ εκκίνησης

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, μετά από την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγιναν έρευνες για τα αίτια του συμβάντος από την Marc VDS, η οποία δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από μία εισροή νερού, που προκάλεσε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στον φορτιστή του μοτέρ εκκίνησης. Συγκεκριμένα, η ομάδα δήλωσε: «Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έρευνα έδειξε ότι νερό από την βροχή μπήκε στο γκαράζ και έφτασε στο δάπεδο, όπου και προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε έναν φορτιστή. Αυτό προκάλεσε σπίθες που γρήγορα εξελίχθηκαν σε φωτιά. Ευτυχώς, χάρη στην καταπληκτική δουλειά όλων των ανθρώπων του paddock που ήταν εκεί, την ασφάλεια και τους πυροσβέστες της πίστας, οι ζημιές περιορίστηκαν σε ελάχιστες».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »