O Enea Bastianini μπροστά από τον Alex Rins.

O Enea Bastianini μπροστά από τον Alex Rins.

MotoGP Αμερικής: Εμφατική νίκη Bastianini

Ο Enea Bastianini πήρε τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής μετά από μάχη με τον Jack Miller, ενώ ο Marc Marquez βρέθηκε τελευταίος στο ξεκίνημα, αλλά κατάφερε να τερματίσει έκτος.

Ο Jack Miller εκκινούσε από τη δεύτερη θέση, αλλά έστριψε πρώτος, ενώ ο Marc Marquez έμεινε τελευταίος λόγω τεχνικού προβλήματος. Ο κάτοχος της pole, Jorge Martin, βρέθηκε πίσω από τον Miller, ενώ ακολουθούσαν οι Bagnaia και Bastianini με τον Quartararo να είναι στην πέμπτη θέση. Ο Marquez είχε καταφέρει να ανέβει στην 17η θέση στον πρώτο γύρο και στον 7ο ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα. Στην κορυφή, οι δυο πρωτοπόΦροι άλλαξαν θέσεις στην αρχή του πρώτου γύρου, αλλά ο Miller κατάφερε τελικά να απομακρυνθεί από τον Martin.


O Enea Bastianini μπροστά από τον Alex Rins.

O Enea Bastianini μπροστά από τον Alex Rins.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Bastianini μετά από σύντομη μάχη με τον Rins στον 10ο γύρο κατάφερε να πλησιάσει και τελικά να περάσει τον Martin στην πρώτη στροφή του 12ου γύρου. Ο ρυθμός του Ιταλού του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά που είχε φτιάξει ο Miller, ενώ λίγο πιο πίσω ο Rins ανέβαινε στην 3η θέση. Στον 16ο γύρο ο Bastianini, έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Miller αρχίζοντας αμέσως να χτίζει διαφορά ασφάλειας. Ο Rins πλησίασε τον Miller και επιτέθηκε στον τελευταίο γύρο. Κατάφερε να τον περάσει αλλά μόνο για λίγο, αφού ο Αυστραλός ξαναπέρασε εκμεταλλευόμενος την τελική της Ducati του. Ο αναβάτης της Suzuki όμως δεν το έβαλε κάτω και με μια εξαιρετική κίνηση πέρασε ξανά στην προτελευταία στροφή.

Ο Bastianini είδε πρώτος την καρό σημαία και προηγείται στο πρωτάθλημα με διαφορά 5 βαθμών με τους Rins και Miller να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Mir τερμάτισε 4ος, 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Miller, ενώ την πρώτη εξάδα ολοκληρώνουν οι Francesco Bagnaia και Marc Marquez.        
 

Συνέχεια του άρθρου >>>