Συγκινεί η κ. Gallardo μιλώντας για το Pikes Peak και τον Carlin Dunne.

Μητέρα Dunne: Μην απαγορέψετε τις μοτοσυκλέτες

Έκκληση να μην διακοπούν οι αγώνες μοτοσυκλέτας στο Pikes Peak απευθύνει η μητέρα του Carlin Dunne, με ένα πολύ συγκινητικό επίσημο δελτίο τύπου προς όλους…

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ο γονέας ενός νέου ανθρώπου, που έχασε την ζωή του σε ατύχημα. Δυστυχώς, η κυρία Romie Gallardo, η μητέρα του Carlin Dunne, βρέθηκε σε αυτή την θέση πριν δύο εβδομάδες όταν ο 36χρονος αγωνιζόμενος, σκοτώθηκε σε ατύχημα στον αγώνα του Pikes Peak.

Εν μέσω πολλών φημών ότι οι μοτοσυκλέτες μπορεί να απαγορευτούν από τον αγώνα του Pikes Peak, η κυρία Gallardo εξέδωσε ένα δελτίο τύπου που συγκλονίζει. Συγκινητικό, αλλά σε καμία περίπτωση δακρύβρεχτο, ρεαλιστικό και απόλυτα ενδεικτικό της κατανόησης που η μητέρα του αδικοχαμένου Dunne έδειχνε προς τον γιο της και το πάθος του. Σε μια γραμμή, η κυρία Gallardo παρακαλεί τους πάντες ναν μην διακόψουν τους αγώνες μοτοσυκλέτας στην επικίνδυνη κορυφή.

«Ο Carlin σεβόταν το «βουνό». Πάντα γνώριζε την δυνατότητα του να πάρει μια ζωή. Με αυτό στο μυαλό μου, ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν θα ήθελε οι αγώνες να σταματήσουν. Θα ήθελε να μάθουμε εμείς από αυτή την τραγωδία. Θα ενθάρρυνε τις αρχές αναπαράστασης ατυχημάτων να κάνουν την δουλειά για την οποία είναι εκπαιδευμένοι και τους υπεύθυνους του αγώνα να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. (…) Ποιοι είμαστε εμείς, να στερήσουμε το όνειρο των αγωνιζόμενων να τρέξουν στο Pikes Peak;» δηλώνει…

H μητέρα του Carlin, μεταξύ πολλών που αναφέρει στο δελτίο τύπου, ευχαριστεί όλους όσους την στήριξαν και πλέκει το εγκώμιο σε όλους τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση, για το σεβασμό που της έδειξαν. Ακόμη, αναφέρει το πώς νιώθει για τον αγώνα, παρά την μεγάλη απώλεια που αντιμετώπισε: «Νιώθω όπως ένιωθα και την 29η Ιουνίου, πριν πέσει ο Carlin. Σε όλη του την ζωή ήξερα ότι το να τον χάσω ήταν αρκετά πιθανό. Είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά, γνωρίζαμε αυτή την πλευρά του αθλήματος. Ήμουν αφοσιωμένη στον ίδιο και τα όνειρά του, έκανε αυτό που αγαπούσε.»

Μία επίδειξη δύναμης ψυχής και ρεαλιστικής αντιμετώπισης από την κυρία Gallardo, η οποία με την σειρά της τιμά τον γιο της και αντιμετωπίζει με τον ανάλογο σεβασμό, το ευαίσθητο αυτό θέμα. Της ευχόμαστε καλή δύναμη.