Ό,τι βλέπετε να «χρυσίζει» στη φωτογραφία, είναι μαγνήσιο. Ένα ακόμη υλικό στο οποίο υπάρχει πλέον έλλειψη.

Ό,τι βλέπετε να «χρυσίζει» στη φωτογραφία, είναι μαγνήσιο. Ένα ακόμη υλικό στο οποίο υπάρχει πλέον έλλειψη.

Μετά την έλλειψη τσιπ, τώρα υπάρχει έλλειψη ΚΑΙ σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα high-tech υλικά κατασκευής που χρησιμοποιείται στην μοτοσυκλέτα, κυρίως σε κατασκευές υψηλών επιδόσεων και τιμής ή σε στοχευμένες εφαρμογές, χάρη στο πολύ μικρό βάρος του.

Ωστόσο, φαίνεται πως μια ακόμα έλλειψη και σε αυτό το υλικό, απόρροια της πανδημίας του COVID-19, έρχεται να επηρεάσει τον χώρο της μοτοσυκλέτας…

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

7 φορές ακριβότερο από την αρχή του χρόνου

Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης πρακτικά… στα πάντα, από την λήξη των lockdown παγκοσμίως, άγγιξε και την πρώτη ύλη του μαγνησίου. Με την προσφορά σε μαγνήσιο να είναι πολύ μικρότερη από την ζήτηση και την Κίνα να παρέχει το 95% του μαγνησίου στην Ευρώπη, οι τιμές του μετάλλου έχουν εκτοξευτεί σε επίπεδα 7 φορές μεγαλύτερα από αυτά της αρχής του χρόνου.
 

Μεγάλο πρόβλημα και στην κατασκευή αυτοκινήτων

Αν και στην μοτοσυκλέτα, οι εφαρμογές μαγνησίου αφορούν κυρίως εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων, όπως ζάντες, συγκεκριμένα καπάκια κινητήρων κλπ, το πρόβλημα είναι σοβαρότερο, καθώς το μαγνήσιο χρησιμοποιείται και στην κατασκευή σασί και πλαισίων. Τουτέστιν, η έλλειψη μαγνησίου είναι πρόβλημα και στην βιομηχανία αυτοκινήτου.
 

Η έλλειψη μικροτσίπ συνεχίζεται

Παράλληλα, δεν φαίνεται να λύνεται ακόμα η παγκόσμια κρίση διαθεσιμότητας ημιαγωγών (μικροτσίπ), η οποία αναφέρθηκε στα νέα την άνοιξη του 2021 και, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, αναμένεται να μην εξομαλυνθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022 ή ακόμα και το 2023…
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »