Κατά 13% μειώθηκαν οι θάνατοι των μοτοσυκλετιστών.

Μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα

Σύμφωνα με έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι θάνατοι των μοτοσυκλετιστών έχουν μειωθεί κατά 13%, ενώ ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα μειώθηκε από 365 σε 319, παρά την αύξηση των μοτοσυκλετών στην κυκλοφορία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Αγγλίας ανακοίνωσε τα στοιχεία μια έρευνας, που διεξήγαγε για την περίοδο 2006-2016. Πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα προς τους φίλους μοτοσυκλετιστές. Η χρήση δικύκλων έχει αυξηθεί κατά 2% συνολικά, οπότε υπάρχουν περισσότεροι αναβάτες και λιγότερα θανατηφόρα ατυχήματα.

Σύμγωνα με τον Nick Lloyd, διευθυντή της οδικής ασφάλειας της RoSPA, η Αγγλία έχει παραδοσιακά ένα από τα καλύτερα συστήματα οδικής ασφάλειας στον κόσμο. Πάντα υπάρχει, όμως, περιθώριο για βελτίωση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2016 σκοτώθηκαν 1.792 άνθρωποι - αύξηση κατά 4% συνολικά. Οι θάνατοι πεζών αυξήθηκαν κατά 10%, με 448 θανάτους, που καταγράφηκαν πέρυσι και οι θάνατοι με ποδήλατο αυξήθηκαν κατά 2% στα 102.

Η έρευνα μαρτυρά μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα.  Σύμφωνα με την αναφορά, όμως, στατιστικά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Συνολικά, την περασμένη δεκαετία σημειώθηκε τεράστια μείωση κατά 44% των θανάτων από την οδική κυκλοφορία. Το 2006 σημειώθηκαν 3.172 θάνατοι από τα 1.792 που καταγράφηκαν πέρυσι - παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των οχημάτων στο δρόμο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Αγγλία έχει μια σταθερή τροχιά στον αριθμό των θανάτων και οι περισσότερες αλλαγές στα ποσοστά σχετίζονται με τυχαία γεγονότα.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα; Τα θανατηφόρα ατυχήματα σχετίζονται με τυχαία γεγονότα ή με συγκεκριμένα καθημερινά προβλήματα;