Ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται τα ηλεκτρικά πατίνια και ο διαμοιρασμός τους.

Μεγάλο υγειονομικό θέμα με τo scooter sharing στην Ιταλία

Θέμα απαγόρευσης της χρήσης των ηλεκτρικών «πατινιών» στην Ιταλία τίθεται προς διαβούλευση, αφού θεωρούνται υγειονομική βόμβα εν μέσω Covid-19. Δείτε περισσότερα.

Τα ηλεκτρικά «πατίνια-scooters» βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο των πολιτικών διαβουλεύσεων, αφού με το δεύτερο κύμα του COVID-19 να σαρώνει και στην Ιταλία, οι πολιτικές αρχές τα εξετάζουν ως πηγές μετάδοσης. Πιο συγκεκριμένα, βουλευτές προτείνουν την απαγόρευση της χρήσης τους για πολλούς λόγους.
 
Αρχικά, στην Ιταλία είναι εκτεταμένες οι υπηρεσίες διαμοιρασμού των scooters αυτών και είναι σαφές, ότι δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης αυτών των οχημάτων, τα οποία κυκλοφορούν κυριολεκτικά από χέρι σε χέρι. Οι Βουλευτές επικαλούνται τις πολλαπλές έρευνες που έχουν γίνει για τον COVID, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός μπορεί να ζήσει για πολλές ημέρες πάνω σε πλαστικές επιφάνειες.
 
Τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της ανεύθυνης χρήσης των scooters από πολλούς, που τα οδηγούν επικίνδυνα ή/και τα σταθμεύουν «όπως να ναι», με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων σε άλλους χρήστες των οδών. Φυσικά υπάρχουν και οι ανάλογες αντιδράσεις από την άλλη πλευρά, καθώς τα scooters και οι υπηρεσίες διαμοιρασμού έκαναν τις μετακινήσεις πιο εύκολες, για πολλούς πολίτες εν μέσω της πανδημίας, μια πρώτης τάξης ανάγκη την στιγμή που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μια από τις μεγάλες εστίες μετάδοσης…