O Marc Marquez

O Marc Marquez

Marquez: Να μην γίνουν Formula 1 τα MotoGP

Αντίθετος με την… α λα Formula 1 κατεύθυνση των MotoGP εμφανίζεται ο Marc Marquez, προειδοποιώντας ότι ο ρόλος των αναβατών θα μικραίνει διαρκώς, όσο εξελίσσονται οι μοτοσυκλέτες.

Προβληματίζουν οι κοσμοϊστορικές αλλαγές στα MotoGP

Τα τελευταία 6 χρόνια, μετά την εισαγωγή των αεροδυναμικών πτερυγίων στα MotoGP, έχουμε γίνει μάρτυρες μεγάλων αλλαγών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας  του κόσμου. Όχι μόνο όλες οι μοτοσυκλέτες ακολούθησαν την οδό της αεροδυναμικής, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος από ποτέ. Αυτό όμως συμβαίνει… κυρίως στους αριθμούς, καθώς οι αγώνες υποφέρουν από έλλειψη προσπερασμάτων και, εν γένει, θεάματος. Ο 8άκις πρωταθλητής Marc Marquez, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις αυτές, διαφωνώντας πλαγίως και με τον ίδιο τον Mr. Dorna, Carmelo Ezpeleta.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Οι αναβάτες πρέπει να παραμείνουν πιο σημαντικοί»

Ο Marc Marquez δήλωσε συγκεκριμένα για τις σκέψεις του: «Αυτή την στιγμή, οι κορυφαίοι αναβάτες είναι πράγματι οι γρηγορότεροι. Αλλά αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα γίνεται πιο σημαντική από τον αναβάτη. Κάθε φορά εξαρτάσαι και περισσότερο από το πακέτο που έχεις, γιατί αν δεν έχεις ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα. Δεν είμαστε ακόμα σαν την Formula 1, που είναι το άλλο άκρο, αλλά πηγαίνουμε προς τα εκεί και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Πριν έρθω στα MotoGP (σ.σ. το 2013), ήσουν στην ευθεία με 4η και  δεν άνοιγες όλη την ροπή, γιατί έπαιζες με την σούζα, με το πίσω φρένο, με το γκάζι, με τη θέση του σώματος σου. Τώρα ήδη με 2α και 3η και το σύστημα holeshot, έχεις όλη τη ροπή και έχεις μπει μέσα στη μοτοσυκλέτα σαν να είσαι στην Moto3. Οι μοτοσυκλέτες είναι λιγότερο χειροκίνητες. Παλιά έπαιζες με περισσότερα πράγματα» συμπλήρωσε ο Marquez.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »