Κατήγγειλες παράβαση; Τσεπώνεις το 25% του προστίμου!

Και επίσημα προτείνεται για νομοθέτηση, διάταξη που επιτρέπει στους πολίτες να καταγγέλλουν τροχαίες παραβάσεις με το αζημίωτο! Δείτε τι κατατίθεται προς ψήφιση στην Νέα Υόρκη...

Ένα νέο μέτρο για να μειωθούν οι τροχονομικές παραβάσεις που γίνονται στην Νέα Υόρκη σκέφτονται οι τοπικές Αρχές. Η πρόταση που έχει κατατεθεί προς ψήφιση προβλέπει να δίνει η πόλη μέρος του προστίμου σε αυτόν που καταγγέλλει την παράβαση.

Κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι να τιμωρηθούν οι παραβάτες που μπλοκάρουν λεωφορειολωρίδες και ποδηλατοδρόμους, που σταθμεύουν πάνω σε διαβάσεις πεζών και πάνω σε πεζοδρόμια, αναγκάζοντας τους πεζούς να βγουν στο οδόστρωμα βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Το μέτρο αυτό θα αφορά και κρατικά ή δημοτικά αυτοκίνητα, όπως περιπολικά και οχήματα του δήμου της Νέας Υόρκης. Το μέτρο προβλέπει επίσης την αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση από τα 115 δολάρια στα 175 δολάρια.

Ο άνθρωπος λοιπόν που θα καταγγείλει την παράβαση να λαμβάνει το 25% του ποσού του προστίμου δηλαδή για παράδειγμα τα 44 δολάρια από τα 175 που είναι το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. Κάτι παρόμοιο ισχύει ήδη στην Νέα Υόρκη για αυτούς που ενημερώνουν τις Αρχές για παρατημένα οχήματα.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν αυτό θα βοηθήσει στην μείωση των παραβάσεων και των κινδύνων για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Η πρόταση αυτή δεν έχει ακόμα εγκριθεί ενώ θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος για να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το εάν το μέτρο αυτό είναι αποτελεσματικό.

Πηγή: Autotriti