Καταστράφηκε ολοσχερώς το μουσείο Top Mountain

Μια ανυπολόγιστη καταστροφή στο «ψηλότερο μουσείο μοτοσυκλέτας της Ευρώπης» με πάνω από 200 μοτοσυκλέτες και το κτίριο να παραδίδονται στις φλόγες. Δείτε περισσότερα…

Πολύ δυσάρεστα νέα τα οποία μας έρχονται από την Αυστρία και πιο συγκεκριμένα, το μουσείο Top Mountain στο πέρασμα Timmelsjoch. Το μουσείο, που έχει χαρακτηριστεί το «ψηλότερο μουσείο μοτοσυκλέτας της Ευρώπης» υπέστη τεράστιες ζημιές από πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πάνω από 200 μοτοσυκλέτες και περισσότερο υλικό με μεγάλη ιστορική σημασία.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε την νύχτα της 18ης Ιανουαρίου, ενώ τα αίτια της δεν έχουν διευκρινιστεί και η ανάλογη έρευνα έχει ξεκινήσει. Η σε μεγάλο βαθμό ξύλινη κατασκευή του κτιρίου του μουσείου πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην μεγάλη καταστροφή, καθώς παρά την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά.
 
Σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, ενώ προφανώς μιλάμε και για μια μεγάλη απώλεια ιστορικού υλικού. Το ακόμη πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι το μουσείο άνοιξε μόλις το 2016, από τους αδερφούς Alban και Αττιλα Scheiber. Το ύψος της επένδυσης για το μουσείο ξεπέρασε τα 23 εκατομμύρια ευρώ…
 
Μαζί με το μουσείο, καταστράφηκε και ο σταθμός διοδίων του Timmelsjoch και ήδη έχει ανοίξει συζήτηση για τις συνέπειες της καταστροφής στην ερχόμενη σεζόν.