Ακόμα μια υπόθεση θανάτου αναβάτη λόγω λακούβας στην Ιταλία, φτάνει στην δικαιοσύνη.

Ιταλία: Στα δικαστήρια για θάνατο 20χρονου από λακούβα

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα αντιμετωπίσουν οι επικεφαλής εταιρείας συντήρησης δρόμων στην Ιταλία, καθώς ο θάνατος ενός αναβάτη από λακούβα πηγαίνει ως υπόθεση στην δικαιοσύνη. Δείτε περισσότερα…

Μια υπόθεση που αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα για την κατάσταση των δρόμων στην Ιταλία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει, φτάνει στα δικαστήρια. Πιο συγκεκριμένα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στο δρόμο βρίσκονται οι επικεφαλής της εταιρείας συντήρησης οδών Sisters Immobiliare, Vita Calo και Mauro Macchi. Η υπόθεση αφορά τον θάνατο ενός 20χρονου αναβάτη ονόματι Luca Tosi, το 2018, μετά από ατύχημα που προκλήθηκε από οδικές κακοτεχνίες.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, ο 20χρονος Tosi οδηγούσε το δίκυκλο του, όταν δύο διαδοχικές έντονες ανωμαλίες  στην οδό Via del Lavaro, στην περιοχή Labaro της Ρώμης προκάλεσαν απώλεια ελέγχου στο δίκυκλο του, με αποτέλεσμα ο Tosi να υποστεί ατύχημα και να σκοτωθεί ακαριαία.
 
Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο δρόμος θα έπρεπε να βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση ενώ, σε περίπτωση που απαιτούνταν και άλλα έργα για αυτό, η εταιρεία θα έπρεπε να το έχει αναφέρει στην δημοτική αρχή, κάτι που δεν έγινε. Εάν οι Calo και Macchi βρεθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών.
 
Η απόφαση αναμένεται ως σταθμός για τα δρώμενα στην γείτονα χώρα, καθώς το πρόβλημα με τις οδηγικές κακοτεχνίες είναι τεράστιο, ενώ μια τουλάχιστον ακόμα παρόμοια υπόθεση έχει απασχολήσει την επικαιρότητα της χώρας: Ο θάνατος της 25χρονης Elena Aubry, μετά από ατύχημα σε κακοτεχνία δρόμου, που έχει επίσης φθάσει στην δικαιοσύνη με κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων για ανθρωποκτονία. Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου, λίγα χρόνια πριν, υπήρξαν ακόμα και αδιανόητες αποφάσεις που επέρριπταν την ευθύνη για τέτοια ατυχήματα στους ίδιους τους χρήστες του δρόμου, μαζί με την «υποχρέωση» να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις λακούβες και να τις αποφεύγουν!  
 
Περιμένουμε περισσότερα για την εξέλιξη της υπόθεσης.