Ιταλία: Εκτίναξη της αγοράς μοτοσυκλέτας - 41% πάνω!

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της αγοράς μοτοσυκλέτας της Ιταλίας, η οποία σημείωσε μια τρομακτική άνοδο πωλήσεων μέσα στο καλοκαίρι, παρά την κατάρρευση της εποχής της καραντίνας! Δείτε περισσότερα…

Η Ιταλία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη (αν όχι η μεγαλύτερη), ωστόσο φέτος, με τις τραγικές συνέπειες του κορωνοϊού στην χώρα, ήρθαν δύσκολες μέρες ακόμη και για αυτή. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μοτοσυκλετών τον Απρίλιο στην γείτονα χώρα μας έπιασε πρακτικά πάτο, σημειώνοντας πτώση 97% -λόγω φυσικά, της καραντίνας και του κλεισίματος των αντιπροσωπειών. Όμως, με τους ρυθμούς της ζωής να επιστρέφουν σταδιακά στο κανονικό, το καλοκαίρι δείχνει μια εντυπωσιακή ανάσταση της αγοράς δικύκλου στην Ιταλία!
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Αύγουστος έκλεισε με άνοδο 41,2% (!) στις πωλήσεις νέων μοτοσυκλετών, με 18.199 νέες μοτοσυκλέτες να βγαίνουν στους δρόμους τον Αύγουστο. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η ισχυρότερη κατηγορία στις ταξινομήσεις της Ιταλίας, είναι οι μοτοσυκλέτες, με 10.032 ταξινομήσεις, σε σχέση με τα scooters που πέτυχαν 6.642 ταξινομήσεις.
 
Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος ή ουσιαστικά η…  οριστική είσοδος των ηλεκτροκίνητων δικύκλων στην αγορά, αφού μόνο τον Αύγουστο η κατηγορία σημείωσε άνοδο 837,88% (!!), με 2.129 ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία επίσης επωφελούνται από επιδότηση και στην Ιταλία. Η μοτοσυκλέτα είναι το μέσο της επανεκκίνησης από την καραντίνα και τα lockdown και αυτό συνεχίζει να επιβεβαιώνεται.