Ο σχεδιασμός του παραπέμπει στα μικρότερα 401 και 701.

Το τιμόνι είναι χαμηλά τοποθετημένο.

Husqvarna Vitpilen 1301

Μπορεί τα Vitpilen 401 και 701 να μην έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στους δρόμους και ήδη η Husqvarna ετοιμάζει το Vitpilen 1301, που θα είναι το κορυφαίο της οικογένειας.

Τα πρώτα σχέδια του νέου Vitpilen 1301 δείχνουν μια μοτοσυκλέτα που ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπη με το πανίσχυρο Super Duke R της KTM, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μια power-cruiser έκδοση αντίστοιχη του Ducati XDiavel. Η KTM έχει ήδη έναν εξαιρετικό κινητήρα που μπορεί να δώσει στην Husqvarna κι εκείνη να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, ώστε να τον προσαρμόσει στις απαιτήσεις του νέου μοντέλου.

Προς το παρόν, το Vitpilen 1301 δείχνει να εξελίσσεται σαν ένα ισχυρό streetfighter και η εμφάνισή του έχει την εταιρική ταυτότητα της Husqvarna και δεν θυμίζει σε τίποτα KTM. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ίσιες οριζόντιες γραμμές και παραπέμπει στα μικρότερα 401 και 701. Το τιμόνι είναι χαμηλά τοποθετημένο και αν παραμείνει έτσι και στα μοντέλα παραγωγής, θα τοποθετεί τον αναβάτη χαμηλά και «μέσα» στη μοτοσυκλέτα ρίχνοντας το βάρος μπροστά και φορτίζοντας τον τροχό, κάτι απαραίτητο προκειμένου να μη σηκώνεται αυτός στον αέρα, αν υποθέσουμε ότι ο κινητήρας του θα αποδίδει πάνω από 170 ίππους.

Η ουρά της μοτοσυκλέτας είναι μίνιμαλ και το πίσω φωτιστικό σώμα βρίσκεται στη βάση της πινακίδας η οποία είναι στερεωμένη στο ψαλίδι.  Οι άνθρωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνει ανακύκλωση εξαρτημάτων και θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή της. Περιμένουμε μέσα στο 2019 να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η μοτοσυκλέτα.