Στους 109 ίππους ανεβαίνει η ιπποδύναμη του 1300.

Η έκδοση Super Bol d`Or με το μισό φαίρινγκ

Το CB400 θα αποδίδει πλέον 55 ίππους.

Honda CB1300 και CB400

Η Honda ανανεώνει τα CB1300 και CB400 τόσο στις γυμνές εκδόσεις Super Four, όσο και στις Super Bol d`Or με το μισό φαίρινγκ.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να δείχνουν οικεία, αφού υπήρχαν για πολλά χρόνια στην αγορά και έχουν γίνει κλασσικές, ενώ έχουν αγαπηθεί από το μοτοσυκλετιστικό κοινό. Για το 2018 τα δύο CB αποκτούν μεγαλύτερη ιπποδύναμη και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, το CB400  πλέον θα αποδίδει 55 ίππους, αντί για 52, ενώ το μεγαλύτερο CB1300 κερδίζει 10 άλογα και πάει από τα 99 στα 109, ενώ και στα δυο μοντέλα οι εξατμίσεις θα είναι νέες, όπως και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων. Το 400 θα έχει ανασχεδιασμένο σώμα ψεκασμού και το 1300 εφοδιάζεται με νέο συμπλέκτη που αποτρέπει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα κατεβάσματα ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει η διάμετρος των εμβόλων στις δαγκάνες του για πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα.

Στον τομέα της εμφάνισης οι γυμνές Super Four εκδόσεις αποκτούν προβολέα τεχνολογίας LED, κάτι που οι εκδόσεις με το μισό φαίρινγκ διαθέτουν εδώ και μερικά χρόνια.  

Η αλλαγή της εξάτμισης σε συνδυασμό με άλλες τροποποιήσεις στον κινητήρα, οδήγησαν σε μειωμένες εκπομπές ρύπων ώστε να πληρούν τους κανόνες που ισχύουν στην Ιαπωνία. Αυτό τις φέρνει πολύ κοντά στις Euro4 προδιαγραφές, που σημαίνει ότι αν υπάρξει ενδιαφέρον και ζήτηση στην Ευρώπη, η Honda θα μπορούσε εύκολα να τις επαναφέρει στην αγορά, χωρίς να χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές.