net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζει η HRC το ολοκαίνουριο CRF450 Rally για το επόμενο Dakar.

HRC: Σχεδόν έτοιμο το νέο CRF450 Rally

Τον πρώτο κύκλο δοκιμών για το ολοκαίνουριο CRF450 Rally ολοκλήρωσε η HRC. Με τη νέα μοτοσικλέτα η ιαπωνική εταιρία θέλει να φτάσει ακόμη ψηλότερα στο φετινό Dakar.

 
Είναι αλήθεια ότι η Honda ήθελε να κερδίσει το Dakar του 2013 και είχε ετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για αυτό  το σκοπό. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των αναβατών της δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από δύο τερματισμούς μέσα στην πρώτη 10άδα και συγκεκριμένα στην 7η και την 8η θέση. 

Για αυτό το λόγο το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας ,η Honda Racing Corporation (HRC), προχώρησε στον πλήρη ανασχεδιασμό του CRF450 Rally έτσι ώστε οι αναβάτες της να έχουν το καλύτερο δυνατό υλικό και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για νίκη στον δυσκολότερο αγώνα στους δύο τροχούς.

Σύμφωνα με την HRC η νέα μοτοσικλέτα ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο δοκιμών στην έρημο της Καλιφόρνια, με τους αναβάτες της ιαπωνικής ομάδας Helder Rodrigues, Joan Barreda και Paulo Goncalves να πραγματοποιούν τεστ όλο τον Αύγουστο αλλά και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Στο πλευρό τους είχαν επίσης τους Sam Sunderland και Javier Pizzolito αλλά και τη βοήθεία του αμερικανού αναβάτη Johnny Campbell

«Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι δοκιμές μέχρι τώρα. Πιάσαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή αυτού του project. Το νέο CRF450 Rally είναι ελαφρύτερο και πιο ισχυρό, είναι αξιόπιστο και είναι πιο εύκολο στην οδήγησή του (σε σχέση με το προηγούμενο). Μπροστά μας έχουμε τώρα άλλον ένα μήνα εντατικών δοκιμών αλλά και τον αγώνα στο Μαρόκο για να διορθώσουμε κάποιες μικρολεπτομέρειες, αλλά η εντύπωση των αναβατών ήταν ιδιαίτερα θετική από την αρχή.», δήλωσε ο διευθυντής ομάδας HRC Rally Katsumi Yamazaki.

Η ολοκαίνουρια μοτοσικλέτα αλλά και η επίσημη ομάδα της HRC θα κάνουν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο στο Oilibya Maroc Rally που θα πραγματοποιηθεί στις 13-19 Οκτωβρίου.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ