Η καλύτερη μάρκα στα λιπαντικά: Motul

Η καλύτερη μάρκα στα λιπαντικά: Motul

Η καλύτερη μάρκα στα λιπαντικά: Motul

Για 3η συνεχή χρονιά, η μάρκα με τα καλύτερα λιπαντικά αναδείχθηκε η Motul.

Τα λιπαντικά μειώνουν τις τριβές σε κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την καλή λειτουργία και τη μακροζωία του κινητήρα. Είναι λοιπόν λογικό οι αναβάτες να μη συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο. Για το λόγο αυτό ψήφισαν τη Motul ως την καλύτερη εταιρεία λιπαντικών για το 2021. Συνολικά 3.796 αναβάτες την επέλεξαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Ο ρόλος των λιπαντικών είναι πολύπλευρος αφού εκτός από τη μείωση των τριβών, φροντίζουν στο να απομακρύνουν τις διάφορες επικαθίσεις από το εσωτερικό του κινητήρα και σε συνδυασμό με το σύστημα ψύξης βοηθούν στο να παραμένει η θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα εξειδικευμένα και πλήρως συνθετικά λιπαντικά της Motul είναι περιζήτητα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχει σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου. Η λίστα είναι πολύ μεγάλη, αλλά ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα πρωταθλήματα MotoGP, WSBK, WRC και Endurance. Η ιστορία της Motul είναι γεμάτη καινοτομίες, αφού το 1953 παρουσίασε το πρώτο λιπαντικό πολλαπλού ιξώδους και το 1966 έφερε στην αγορά το πρώτο ημισυνθετικό λάδι. Η επανάσταση στον τομέα των λιπαντικών ήρθε το 1971, όταν έκανε την εμφάνισή του το πρώτο πλήρως συνθετικό λάδι, με τη Motul να ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη.

Σήμερα, η γκάμα προϊόντων της Motul δεν περιορίζεται μόνο σε υψηλής ποιότητας λιπαντικά κινητήρων, αλλά περιλαμβάνει υγρά φρένων και ψυκτικά υγρά, λιπαντικά κιβωτίων ταχυτήτων, λάδια πιρουνιών και αμορτισέρ, αλλά και είδη περιποίησης και φροντίδας μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου.