Garner-Norton: To Brexit ανοίγει ευκαιρίες

Καθόλου απαισιόδοξος ακόμη και υπό καθεστώς Brexit, δεν είναι ο επικεφαλής της Norton, ο οποίος προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Τι είπε;

Η βιομηχανία μοτοσυκλέτας και «πέριξ» στην Μεγάλη Βρετανία, γενικότερα δεν θέλει με τίποτα το Brexit. Κάτι φυσικό, καθώς πολλές καταστάσεις θα γίνουν πιο πολύπλοκες, ενώ το κόστος σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να αυξηθεί δημιουργώντας νέα προβλήματα για λύση. Όμως, ο επικεφαλής της Norton, Stuart Garner, έκανε κάποιες δηλώσεις-έκπληξη  (και μάλιστα, μόλις ώρες μετά την σοκαριστική ράδιο-αρβύλα για πιθανό κλείσιμο της εταιρείας…).

Ο Garner είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θεωρεί το Brexit «επιχειρηματική ευκαρία»! Το εξήγησε, δηλώνοντας: «Σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσαμε να παραμείνουμε, αλλά τώρα το είδαμε ξανά και ανακεφαλαιώσαμε το μοντέλο μας εν όψει Brexit. Θα ήταν εύκολο για εμάς να είμαστε τεμπέληδες, αν πούμε ότι θα μετακινηθούμε στο εξωτερικό. Αλλά το Brexit μας έκανε να κοιτάξουμε πιο μπροστά»

«Έχουμε τις δυνατότητες να γίνουμε μεγαλύτεροι, καλύτεροι και δυνατότεροι, να καλύψουμε μια ευρεία γκάμα χωρών εξαγωγής, πιο πολύ από οτιδήποτε θα κάναμε αν παραμέναμε στην Ε.Ε. Με την Ευρώπη είχαμε ένα εύκολο γεύμα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανάγκη να κοιτάξουμε και να προσεγίσουμε άλλες αγορές» είπε ο Βρετανός.

Τι κρατάμε δηλαδή, από αυτά τα λόγια; Ότι προφανώς ο Garner στοχεύει πλέον και σε αγορές εκτός Ευρώπης, ίσως στην Αμερική ή και στην Ασία, που αναπτύσσεται ραγδαία. Το θέμα είναι: Η ίδια του η εταιρεία, σε τι κατάσταση είναι άραγε;