Νέες εξελίξεις στον ορίζοντα, για την διήθηση μοτοσυκλετών στην Γαλλία...

Γαλλία: Αναδίπλωση κυβέρνησης στο θέμα της διήθησης

Μια πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης της Γαλλίας στο θέμα της διήθησης αναφέρθηκε στα διεθνή μέσα, καθώς οι αρμόδιες αρχές θα επαναλάβουν, με διαφορετικά δεδομένα, την έρευνα που καταδίκασε την διήθηση πριν λίγες ημέρες. Δείτε περισσότερα.

Προ ολίγων ημερών, τα διεθνή ρεπορτάζ αναφέρθηκαν στην οριστική απαγόρευση της διήθησης των μοτοσυκλετών στην Γαλλία, μετά από μια 5ετή έρευνα που κατέδειξε αύξηση των ατυχημάτων με μοτοσυκλέτες στο αντίστοιχο διάστημα, στις περιοχές πραγματοποίησης της έρευνας. Μετά από μαζικές κινητοποιήσεις των μοτοσυκλετιστών στην χώρα, ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες ότι η έρευνα θα επαναληφθεί με διαφορετικές συνθήκες.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν γαλλικά και διεθνή μέσα, μια νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί σχετικά με την διήθηση και την ασφάλεια της ως πρακτική, με στόχο την αναγνώριση της, την ενσωμάτωση της στην οδηγική εκπαίδευση και την κατάλληλη, νομοθετική οριοθέτηση της. Η νέα έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την έρευνα του 2016-2021.
 
Η νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερα μέρη της Γαλλίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις υποδείξεις των αντιπροσώπων των μοτοσυκλετιστών, που ήρθαν σε επαφή με την κυβέρνηση. Ακόμα, μια σημαντική διαφορά της νέας έρευνας από την προηγούμενη, θα είναι η ύπαρξη ενός σαφούς σήματος στους δρόμους που θα αποτελούν μέρος της έρευνας, ότι στην συγκεκριμένη οδό επιτρέπεται η διήθηση μοτοσυκλετών. Το σήμα αυτό όχι απλά θα ενημερώνει ανάλογα τους μοτοσυκλετιστές, αλλά και τους χρήστες αυτοκινήτου, με αναμενόμενη αύξηση της προσοχής τους. Τέλος, μια επικοινωνιακή καμπάνια θα στοχεύσει στο να γίνει περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, αυτή η έρευνα.
 
Τα νέα αυτά δεδομένα αναμένεται να ψηφιστούν εντός του μήνα, ενώ αναμένονται περισσότερα γα την ακριβή ημερομηνία έναρξης και την διάρκεια της νέας έρευνας.