Έχεις Crypton-X με Ohlins; Τσέκαρε άμεσα το αμορτισέρ!

Ειδική τεχνική οδηγία δημοσιεύθηκε από την Ohlins , σχετικά με την τοποθέτηση αμορτισέρ στο Yamaha Crypton-X που είναι πιθανόν να σας οδηγήσει στο συνεργείο…

Με ειδικό δελτίο ενημέρωσης, η Ohlins και η Extra Products-Τασούλης θα ήθελαν να προειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες Crypton-X και τα συνεργεία μοτοσυκλετών σχετικά με την πιθανότητα σοβαρού λάθους στην τοποθέτηση των εν λόγω αμορτισέρ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο δελτίο, έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις στις οποίες το αμορτισέρ μοντέλο S46EMU έχει τοποθετηθεί ανάποδα στο παπί – με το βιδάκι του αζώτου προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω, όπως κανονικά πρέπει. Καθώς το συγκεκριμένο αμορτισέρ είναι τύπου Emulsion και έχει συγκεκριμένη φορά τοποθέτησης, η ανεστραμμένη εγκατάστασή του μπορεί να επηρεάσει σοβαρά, την λειτουργία του και κατά συνέπεια την ασφάλεια του αναβάτη.

Με το συγκεκριμένο δελτίο ενημέρωσης, η εταιρεία καλεί τους ιδιοκτήτες Crypton-X και τους τεχνικούς των συνεργείων, να προβούν σε έλεγχο της τοποθέτησης του αμορτισέρ και σε περίπτωση που διαπιστωθεί λάθος τοποθέτηση, να το αλλάξουν άμεσα.

Η οδηγία δεν ισχύει, για τα αμορτισέρ της σειράς S46CC, τα οποία έχουν ξεχωριστό δοχείο αζώτου. Αν λοιπόν έχετε Crypton X με αμορτισέρ Ohlins, ρίξτε καλού κακού μια ματιά στο αμορτισέρ σας…