• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Έτσι θα προστατευτείς αποτελεσματικά από το κρύο

Έτσι θα προστατευτείς αποτελεσματικά από το κρύο

Το σωστό μπουφάν και τα ισοθερμικά ρούχα θα σε προστατεύσουν από το κρύο χωρίς να χρειάζεται να ντυθείς σαν κρεμμύδι.

Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Τα πολλά και ακατάλληλα ρούχα έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσκολία κινήσεων και άρα του ελέγχου της μοτοσυκλέτας. Δες εδώ πώς θα προστατευτείς αποτελεσματικά από το κρύο και θα κάνεις ευκολότερη την οδήγηση τους χειμερινούς μήνες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »Φόρεσε ισοθερμικά και κατάλληλα ρούχα μοτοσυκλέτας για να αντιμετωπίσεις το κρύο.

 • Προτιμήστε ένα χοντρό μπουφάν με επένδυση και ισοθερμικά από μέσα και μη ντύνεστε σαν κρεμμύδι για να ζεσταθείτε. Τα πολλά ρούχα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ευκινησίας σας, στοιχείου απαραίτητου πάνω στη μοτοσυκλέτα.
 • Τα ισοθερμικά ρούχα (υπάρχουν φανέλες, παντελόνια, γάντια και εσώρουχα) αποτελούν μια εξαιρετική και σχετικά φτηνή λύση για την καταπολέμηση του κρύου. Είναι άνετα, πανάλαφρα και διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος.
 • Μη διανοηθείτε να βγείτε χωρίς γάντια, έστω και για τη μικρότερη διαδρομή. Τα χέρια σας θα παγώσουν αμέσως και οι χειρισμοί της μοτοσυκλέτας θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολοι.
 • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ισοθερμικά εσωτερικά γάντια (μέσα από τα κανονικά σας), φορέστε τα πριν βγείτε από το σπίτι, ώστε να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματος που είχατε στη ζέστη και όχι στο κρύο.
 • Μαζί με τον εξοπλισμό που σας προστατεύει από το κρύο, κουβαλάτε πάντα και τα αδιάβροχά σας. Η επιδείνωση του καιρού είναι συχνό φαινόμενο αυτές τις ημέρες και αν κρυώνετε στεγνοί, φανταστείτε τι έχετε να τραβήξετε όταν γίνετε μούσκεμα!
 • Ιδιαίτερα στο ταξίδι, όπου οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και οι θερμοκρασίες χαμηλότερες, ο αναβάτης πρέπει να είναι απόλυτα μονωμένος από το κρύο. Αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός σας πρέπει να είναι πλήρης (κράνος, μπουφάν, παντελόνι, γάντια, μπότες) και να μην υπάρχει κανένα άνοιγμα που θα επιτρέψει στο κρύο να φτάσει στο σώμα σας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε στα ανοίγματα του λαιμού, των καρπών και των αστραγάλων, ώστε το κρύο να μην τα διαπερνά.


Το επιρρίνιο, οι αεραγωγοί και η αντιθαμβωτική ζελατίνα εμποδίζουν το θόλωμα του κράνους
 

 • Αν το κράνος σας επιτρέπει την εισροή του παγωμένου αέρα, φορέστε μια μπαλακλάβα που καλύπτει και διατηρεί ζεστό το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού. Αντίστοιχα, για το λαιμό προτιμήσετε ένα tube.
 • Το κρύο έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η ζελατίνα του κράνους Οι λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι αρκετές, με διαφορετικά επίπεδα αποτελεσματικότητας. Πρώτα απ´ όλα, υπάρχει το επιρρίνιο, το οποίο εμποδίζει τους υδρατμούς της αναπνοής σας να συγκεντρώνονται στη ζελατίνα και λειτουργεί σε συνδυασμό με το άνοιγμα του αεραγωγού στο σαγόνι.
 • Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε ένα κράνος που μπορεί να δεχθεί pinlock, ένα εσωτερικό ζελατινάκι, που αποτρέπει 100% το θόλωμα.
 • Ειδικά στις μέρες με τσουχτερό κρύο ή βροχή, η δωρεάν λύση της ανοιχτής κατά μερικά χιλιοστά ζελατίνας δεν ενδείκνυται.


Μοτοσυκλέτες και scooter μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα αξεσουάρ για να μένεις ζεστός.

 
 • Αν οδηγείτε scooter, υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα σας προστατέψουν από το κρύο, ειδικά στα χέρια και στα πόδια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις θερμικές χούφτες για τα χέρια που προσαρμόζονται πάνω στο τιμόνι, αλλά και τις ειδικές κουβέρτες που προσαρμόζονται στην ποδιά και καλύπτουν αποτελεσματικά τα πόδια. Μπορεί να στοιχίζουν λίγο από το γόητρό σας, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές!
 • Κάποιες μοτοσυκλέτες διαθέτουν θερμαινόμενα γκριπ ή θερμαινόμενη σέλα  που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μια ενδεδειγμένη λύση για τη μάχη ενάντια στο κρύο αποτελεί και η τοποθέτηση ζελατίνας (στα μοντέλα που δεν διαθέτουν καθόλου) ή μεγαλύτερης ζελατίνας (σε αυτά που ήδη διαθέτουν). Καταφέρνοντας να αυξήσετε την προστασία που παρέχει η μοτοσικλέτα σας ενάντια στον αέρα, αυξάνετε και την προστασία που προσφέρει απέναντι στο κρύο.
Αυτό και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα θα βρείτε στο blog του TooFast.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »