net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το περιοδικό Motorrad πιστεύει πως η BMW ετοιμάζει ένα sport-touring, βασισμένο στο S 1000 RR και έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό σχέδιο.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, οι Βαυαροί θα πρέπει να ετοιμάσουν κάτι περισσότερο από ένα S 1000 R με φέρινγκ και τουριστικό εξοπλισμό.

Ετοιμάζει sport-touring S1000 η BMW;

Φήμες θέλουν τη BMW να ετοιμάζει ένα νέο sport-touring μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως βάση το S 1000 RR και θα παρουσιαστεί στις φετινές εκθέσεις.

 

Οι εν λόγω φήμες προέρχονται από το γερμανικό περιοδικό Motorrad, οι συντάκτες του οποίου πιστεύουν πως θα δούμε το νέο αυτό μοντέλο στην έκθεση της Intermot το ερχόμενο φθινόπωρο. Ήδη, οι Γερμανοί έχουν βαφτίσει το νέο μοντέλο S 1000 F και πιστεύουν ότι θα αποτελεί ουσιαστικά ένα ντυμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μεγάλων ταξιδιών S 1000 R (το οποίο έχει βασιστεί, φυσικά, στο sport S 1000 RR).

Ο κινητήρας του νέου μοντέλου, λοιπόν, θα έχει παρόμοιες ρυθμίσεις με αυτόν του βαυαρικού streetfighter, ενώ η εργονομία του θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των ταξιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με το Motorrad, το S 1000 F θα διαθέτει γκάζι ride-by-wire, επιλογή χαρτογράφησης, ABS και traction control, μεταξύ άλλων.

Από εκεί και πέρα, το στοίχημα για τη BMW είναι να διαφοροποιήσει το νέο μοντέλο της (αν, βέβαια, επιβεβαιωθεί) από τον… εσωτερικό ανταγωνισμό. Το γυμνό S 1000 R διαθέτει πολλά αξεσουάρ στον προαιρετικό εξοπλισμό του, τα οποία μπορούν να του δώσουν τουριστικές δυνατότητες. Και στη βαυαρική γκάμα υπάρχουν ήδη τέσσερα μοντέλα διαφορετικών κυβισμών, τα οποία φημίζονται για τις ταξιδιωτικές τους δυνατότητες: τα F 800 GT, R 1200 GS, K 1300 S και K 1600 GT.

Πιθανότατα, λοιπόν, το νέο μοντέλο θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα από τα παραπάνω, ο οποίος θα θυμίζει περισσότερο μοντέλα όπως το Ducati Multistrada.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ