Εθεάθη: Η κάκιστη Ελληνική οδική πραγματικότητα

Η φωτογραφία μας εστάλη από αναγνώστη μας και σκεφτήκαμε ότι οφείλαμε να ασχοληθούμε και κάπως παραπάνω, τονίζοντας πράγματα που πολλοί αναβάτες ξεχνούν. Δείτε περισσότερα.

ΟΚ, το δεχόμαστε. Οι χαλεποί οικονομικοί καιροί στην Ελλάδα οδηγούν ακόμη σε εργασιακές ακρότητες, ειδικά όσον αφορά τους εργαζόμενους δικύκλου που είναι οι «αφανείς ήρωες» σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και κάποια σαφέστατα όρια, τα οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη γιατί δεν γίνονται κατανοητά, από την ίδια την κοινή λογική.

Η φωτογραφία που βλέπετε μας απεστάλη από έναν αναγνώστη, λίγο πριν ανακαλύψουμε ότι ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή: Ένα εμφανώς υπερφορτωμένο scooter εξαιρετικά μικρού μεγέθους, σε βαθμό που καθίσταται επικίνδυνο. Δυστυχώς, το θέαμα αυτό, δεν είναι σπάνιο στην Ελλάδα.

Πριν σχολιάσουμε, ας επισημάνουμε ένα βασικό ζήτημα: Ναι, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εργάζεται ως μεταφορέας και να κυκλοφορεί έτσι, «στο βωμό του μεροκάματου». Ωστόσο, η αλήθεια είναι μία: Μια τέτοια υπερφόρτωση σε δίκυκλο, σε κάνει επικίνδυνο για τον εαυτό σου και τους άλλους. Σκεφτείτε να υπάρξει, π.χ., ανάγκη για απότομο φρενάρισμα ή ελιγμό. Είμαστε 100% βέβαιοι, ότι τίποτα από αυτά τα δύο δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Και πιστέψτε μας, τίποτα δεν είναι χειρότερο από μια στραβή, που έχει ως αποτέλεσμα πιθανή απώλεια ζωής, τρίτου ή και πρώτου προσώπου. 

Πείτε μας και την δική σας γνώμη… Η δική μας είναι μία: ΠΟΤΕ μην υπερφορτώνετε ένα δίκυκλο έτσι, και ΠΟΤΕ μην βάζετε σε κίνδυνο την δική σας ασφάλεια και των άλλων καθιστώντας το όχημά σας επικίνδυνο. Όποιοι και να είναι οι λόγοι.