Νέες μεθόδους ελέγχου των παραβάσεων ορίου ταχύτητας επεξεργάζεται η Εσθονία.

Εσθονία: Έτρεχες; Σε σταματάνε για μια ώρα!

Έναν πρωτότυπο τρόπο επιβολής «ποινής» στους παραβάτες των ορίων ταχύτητας επεξεργάζονται οι αρχές στην Εσθονία. Δείτε τι συζητάται.

Ποια άραγε είναι η… ψυχοσύνθεση ενός παραβάτη ορίου ταχύτητας; Μια νέα μέθοδο κατανόησης των λόγων που γίνεται αυτό αλλά και σωφρονισμού των παραβατών επεξεργάζεται η Εσθονία. Όχι πια πρόστιμο, αλλά… περιορισμός: Αν σε πιάσουν να παραβαίνεις το όριο ταχύτητας, έχεις επιλογή να πληρώσεις το πρόστιμο ή να μείνεις εκεί που είσαι, υπό αστυνομική επίβλεψη, για 45 λεπτά έως μια ώρα ανάλογα με την ταχύτητα σου!

Η μέθοδος αυτή βρίσκεται ήδη σε δοκιμές από την αστυνομική δύναμη της χώρας και εφαρμόστηκε ως μέτρο απάντησης σε αυξημένους θανάτους και ατυχήματα στην χώρα, όπως σημειώθηκαν το 2017. Σύμφωνα με τις αρχές, το σκεπτικό πίσω από την μέθοδο είναι το εξής: «Ερευνούμε το πώς σκέφτονται οι παραβάτες, το να πληρώσουν το πρόστιμο αλλά και τον αντίκτυπο του χαμένου χρόνου. Ξέρουμε ότι πολλοί παραβάτες πιάνουν την συζήτηση με τους αστυνομικούς  και πόσην ώρα διαρκεί αυτή.»

«Με βάση αυτό το γεγονός, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τις δικαιολογίες που παρουσιάζουν οι παραβάτες. Έτσι θα αναλύσουμε τα δεδομένα για να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους ώστε οι παραβάτες να αλλάξουν συμπεριφορά, όχι να τους τιμωρήσουμε απλά για να τιμωρηθούν». Μάλιστα. Τι λέτε εσείς για αυτό;