Η νέα κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, Voxan Wattman.

Νέο ρεκόρ ταχύτητας από ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Voxan κατάφερε να φέρει εις πέρας την προσπάθεια της να θέσει ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τον Max Biaggi στα κλιπόν. Δείτε πόσα χλμ/ώρα έπιασε!

Ο Max Biaggi και η Voxan κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους να συντρίψουν το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας κάνοντας όχι 1, ούτε 2, αλλά… 11 επιμέρους ρεκόρ ταχύτητας, πέρα από τον βασικό τους στόχο. 
 
Πιο συγκεκριμένα, η Voxan και ο Biaggi πέτυχαν ρεκόρ τελικής ταχύτητας 408 χιλιόμετρα την ώρα (!) με την μοτοσυκλέτα Wattman, κάνοντας την, την γρηγορότερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Στην κατηγορία της (μοτοσυκλέτες με τμηματικό fairing, άνω των 300 κιλών), η Wattman κατέγραψε μέγιστη ταχύτητα 366,94 χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στον Ryuji Tsuruta και την Mobitec EV-02A.
 
Οι προσπάθειες έγιναν το τριήμερο 30 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο Chateauroux της Γαλλίας, σε αποστάσεις του ¼ του μιλίου (402 μέτρα), 1 χιλιομέτρου και ενός μιλίου (1.609 μέτρα). Η μοτοσυκλέτα Voxan Wattman, χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα της Mercedes-AMG που χρησιμοποιείται και στην Formula E, αποδίδοντας 362 ίππους.
 
Ο Max Biaggi, ο αναβάτης της Wattman για την προσπάθεια του ρεκόρ, δήλωσε: «Όταν με προσέγγισαν για αυτό το project, ήμουν περίεργος και είχα έντονο κίνητρο, ενώ ταυτόχρονα ήμουν λίγο αβέβαιος. Μετά το πρώτο μας meeting συνειδητοποίησα ότι ο Gildo Pastor και η ομάδες του είχαν μια απίστευτη πίστη και αποφασιστικότητα. Μου είπαν ότι θα φτάσουμε τα 400 χιλιόμετρα την ώρα με μοτοσυκλέτα, δεν θα μας σταματήσει τίποτα. Αυτά τα ρεκόρ με κάνουν χαρούμενο! Είμαι περήφανος για την ομάδα και νιώθω όμορφα που φέρνω πάλι αυτούς τους τίτλους στο Μονακό.»