Αυτή η τρόμπα φρένου είναι η ακατάλληλη: Φέρει την είσοδο υγρού στο πλάι της

Αυτή είναι η καινούργια τρόμπα: Φέρει την είσοδο στο πάνω της μέρος.

Επιτήδειος πουλούσε επικίνδυνες τρόμπες φρένων online!

Αν έχετε αγοράσει ανταλλακτικά από το Internet τελευταίως, ίσως η είδηση να σας ενδιαφέρει. Διαβάστε για την δίωξη του Βρετανού απατεώνα.

Μετά από μια σειρά καταγγελιών στην Suzuki Μεγάλης Βρετανίας, οι αρχές εντόπισαν και άσκησαν ποινική δίωξη στον 48χρονο James Read από το Romford. Ο Read βρέθηκε να έχει θέσει προς πώληση, σε πασίγνωστο site δημοπρασιών και αγορών, τρόμπες εμπρός φρένου Suzuki, οι οποίες με ανάκληση είχαν αντικατασταθεί καθώς ήταν επικίνδυνες.

Ο Read είχε φτιάξει ένα λογαριασμό-καμουφλάζ στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο «isabella0107», μέσα από τον οποίο πούλαγε τις ακατάλληλες τρόμπες φρένων. Οι εν λόγω αντλίες, είχαν αντικατασταθεί από την Suzuki μετά την ανάκληση του 2013, για το γνωστό πρόβλημα στα εμπρός φρένα. Ο Read φαίνεται ότι κατάφερε να πουλήσει 99 από αυτές, στο ποσό των 60 λιρών Αγγλίας η καθεμία, σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η ιστορία, όταν αποκαλύπτεται το «background» του Read: Ο 48χρονος Αγγλος είχε εργαστεί στο παρελθόν, ως υπεύθυνος ανταλλακτικών σε αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών στο Romford! Ωστόσο, δεν προκύπτουν αποδείξεις ότι ο Read αποσπούσε τα αλλαγμένα ανταλλακτικά, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα απέκτησε αγοράζοντας τα σε μεγάλη ποσότητα, μαζί με άλλα ανταλλακτικά, από «μάντρα» που έκλεινε.

Καθώς ο Read φαίνεται να γνώριζε, πως οι τρόμπες φρένου που πουλούσε ήταν επικίνδυνες αλλά και μετά από ομολογία του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή ενός έτους, 200 ώρες αναγκαστικής εργασίας και πρόστιμο 5.000 λιρών.

Η ιστοσελίδα αγοραπωλησιών εξέδωσε επίσημη προειδοποίηση, προς κάθε αγοραστή που ίσως έπεσε θύμα του Read: Προειδοποιεί ότι οι ελαττωματικοί κύλινδροι της αντλίας είχαν την σύνδεση με το δοχείο υγρών στο πλάι τους, ενώ ο καινούργιος κύλινδρος τον φέρει στο επάνω μέρος του και καλεί τους αγοραστές να προβούν σε άμεσο έλεγχο.