Ο Colin Seeley

H Seeley-Kawasaki Η2Α του 1973

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος των πλαισίων Colin Seeley

O μηχανικός και αγωνιζόμενος, που συνέβαλε όσο λίγοι στην εξέλιξη των πλαισίων μοτοσυκλέτας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών. Δείτε περισσότερα για αυτόν…

Μια ακόμη μεγάλη προσωπικότητα της μοτοσυκλέτας, αγωνιζόμενος και ιδιοφυία της μηχανικής, δεν είναι πια κοντά μας. Ο λόγος για τον Βρετανό Colin Seeley, που απεβίωσε μετά από μακρά περίοδο ασθένειας, στις 7 Ιανουαρίου στα 84 του χρόνια.

Ο Seeley λάτρεψε τις μοτοσυκλέτες από μικρός, με αποτέλεσμα οι αγώνες να τον προσελκύσουν. Ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο από το  1954 μέχρι το 1967 κάνοντας αγώνες κάθε είδους αλλά εδραιώνοντας την ισχύ του στον χώρο των sidecars. Μόλις αποσύρθηκε από τους αγώνες, ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός και σύντομα έγινε πασίγνωστος για τα εξαιρετικά πλαίσια που μπορούσε να κατασκευάσει. Η Triumph και η Norton επωφελήθηκαν από τις δουλειές του, ενώ οι αγωνιζόμενοι της εποχής ήταν οι καλύτεροι του πελάτες.

Ένα παράδειγμα της εξαιρετικής μηχανικής του ικανότητας ήταν η Seeley-Kawasaki H2A του 1973: Ο Seeley κατασκεύασε ένα δικό του πλαίσιο στο οποίο τοποθετήθηκε το τερατώδες τρικύλινδρο δίχρονο μοτέρ της Kawasaki, που ήδη ξεπερνούσε κατά πολύ τις δυνατότητες του εργοστασιακού πλαισίου!  Η δουλειά του έθεσε τα θεμέλια για την βελτίωση των πλαισίων στις επόμενες δεκαετίες της μοτοσυκλέτας, εν όψει της δημιουργίας όλο και ισχυρότερων μοντέλων.



Ο Seeley είχε ασχοληθεί επί δεκαετίες με την φιλανθρωπία, ενώ είχε ιδρύσει και τον οργανισμό Joan Seeley Pain Relief Memorial Trust, που συγκεντρώνει χρήματα για την υποστήριξη των ιατρικών υπηρεσιών.