ENEOS: Αυτό που χρειάζεται ο κινητήρας σου

Δες εδώ τον πολύπλευρο ρόλο των λιπαντικών και μάθε τι κάνει τα ENEOS να ξεχωρίζουν.

Ο ρόλος του λιπαντικού είναι πολυδιάστατος, μιας κι εντός του κινητήρα κάνει πολλές και διαφορετικές εργασίες. Η βασική του δουλειά είναι να επιτρέπει στον κινητήρα να δουλεύει ομαλά χωρίς υπερβολική φθορά, καθώς εισχωρεί ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του και τα λιπαίνει, μειώνοντας ταυτόχρονα τους μηχανικούς θορύβους. Το σύστημα ψύξης έχει τον πρώτο λόγο προκειμένου η θερμοκρασία λειτουργίας να είναι εντός φυσιολογικών πλαισίων, αλλά και το λιπαντικό βοηθάει με τον τρόπο του, αφού έχει τη δυνατότητα να απορροφά τη θερμότητα και να την απομακρύνει από τα καίρια σημεία του κινητήρα. Επίσης, συλλέγει επιβλαβή για τον κινητήρα μικροσωματίδια, επικαθίσεις άνθρακα και μηχανικά γρέζια, καθαρίζοντάς τον και συμβάλλοντας στην μακροζωία του. Ακόμα, η παχύρευστη σύσταση του λιπαντικού του επιτρέπει να σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια των μηχανικών μερών του κινητήρα εμποδίζοντας έτσι το οξυγόνο να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό και τη συσσώρευση σκουριάς που θα οδηγούσε σταδιακά σε «κλείδωμα» και καταστροφή του κινητήρα.

Προκειμένου να μπορεί το λιπαντικό να αντεπεξέλθει στον δύσκολο ρόλο του, είναι σημαντικό να κάνεις τακτικές αλλαγές λαδιών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κατασκευαστής και να επιλέγεις λάδια ENEOS υψηλής ποιότητας. Η ENEOS είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λιπαντικών της Ιαπωνίας και τα προϊόντα της διακρίνονται για την υψηλή τεχνολογία και την αποτελεσματικότητά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αφού έχουν εξελιχθεί με τη βοήθεια των μεγαλύτερων κατασκευαστών μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων του κόσμου, ώστε να υπερκαλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές που αυτοί θέτουν. Χάρη στην σύνθεσή τους και τα προηγμένα πρόσθετα, τα συγκεκριμένα λιπαντικά προστατεύουν τον κινητήρα αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του και βελτιώνουν τη λειτουργία του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μόνο τα λιπαντικά ENEOS προσφέρουν είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου που επιτυγχάνεται εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εσωτερικών τριβών του κινητήρα. Ένας κινητήρας που δουλεύει πιο “ελεύθερα” καταναλώνει και λιγότερο καύσιμο, οπότε εξοικονομείτε χρήματα. Η γκάμα της ENEOS εκτός από ημισυνθετικά και πλήρως συνθετικά λιπαντικά για 4χρονους και 2χρονους κινητήρες scooter και μοτοσυκλετών, περιλαμβάνει ακόμα υγρά φρένων και αντιψυκτικά.

Η υψηλή ποιότητα και η απόδοση των λιπαντικών της ENEOS είναι ο λόγος που βλέπουμε το λογότυπό της στο πλάι πολλών αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο. Τρανό παράδειγμα είναι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα MotoGP που εμπιστεύεται το αγωνιστικό λιπαντικό GP 10W-40 για την προστασία των κινητήρων της. Όταν ένας κατασκευαστής λιπαντικών έχει την τεχνογνωσία να καλύψει τις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες ενός αγωνιστικού κινητήρα, τότε σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο και για τη δική σου μοτοσυκλέτα.

Η Πατμανίδης Α.Ε. έχει αναλάβει την διανομή των λιπαντικών ENEOS για δίτροχα και θα βρείτε τη πλήρη γκάμα της σε επιλεγμένους συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δήμητρος 15 Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα
Τηλ.: 210 5141807, 210 5157906
www.patman.gr