Ducati: Δεν χρειαζόμαστε πλέον τον Marc Marquez

Ducati: Δεν χρειαζόμαστε πλέον τον Marc Marquez

O αγωνιστικός διευθυντής της Ducati Paolo Ciabatti, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται στην ομάδα του πλέον τον 6 φορές πρωταθλητή του Moto Gp Marc Marquez, και ότι αν τον θέλανε, θα είχαν υπογράψει ήδη.

Marquez 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Marquez βρίσκεται στην προτελευταία χρονιά του συμβολαίου των τεσσάρων χρόνων που έχει με τη Honda, με την οποία υπέγραψε στις αρχές του 2020, προτού υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του χέρι που επηρέασε την καριέρα του.
Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος κέρδισε έξι τίτλους MotoGP σε 7 χρόνια μεταξύ 2013 και 2019, έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη Honda, αλλά θα κοιτάξει τι άλλες επιλογές έχει, αν δεν του δώσει τη μοτοσυκλέτα που θέλει για να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει κι άλλα πρωταθλήματα.
Ενώ η Honda προσπαθεί απεγνωσμένα να βελτιώσει την μοτοσυκλέτα της, με τις preseason δοκιμές όμως να αποκαλύπτουν ότι το HRC απέχει πολύ από το να είναι ανταγωνιστικό.
 
Πολλές χρονιές ο Marquez ήρθε σε επαφή με ανταγωνιστικούς κατασκευαστές, αλλά φαίνεται πως πλέον η πόρτα της Ducati θα είναι κλειστή για εκείνον. Σύμφωνα με τον Ciabatti: Η σταθερότητα των νέων αναβατών όπως ο Francesco Bagnaia(πρωταθλητής 2022), ταιριάζει περισσότερο στο αγωνιστικό προφίλ της εταιρείας, από την ριψοκίνδυνη οδήγηση του Marquez. Η ιταλική ομάδα, θεωρεί ότι έχει στο δυναμικό της αρκετά αξιόλογους και αποτελεσματικούς αναβάτες και δεν χρειάζεται κάποιον άλλον. Η Ducati διαθέτει 5 αναβάτες κάτω των 30 χρόνων που έχουν περιθώρια βελτίωσης και είναι ικανοί να φέρουν νίκες, οπότε δεν θα βοηθούσε περισσότερο μια προσθήκη όπως του Marc.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του απέρριπταν κάποια συνάντηση ή κάποια συμφωνία για το μέλλον, καθώς ο μικρότερος αδερφός του, Alex Marquez θα είναι αναβάτης της Ducati  για το 2023.

Η Ducati ρίχνει πόρτα στον Marquez
O Marquez θέλει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα για να μείνει στη Honda
Βagnaia καλύτερος από τον Μarc για την Ducati
Ποιος θα πάρει τον τίτλο φέτος;