net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι γωνίες δεν απουσιάζουν από το σχεδιασμό της μάσκας του Fly 125.

Πίσω κυριαρχούν οι καμπύλες και το μεγάλο φανάρι με τα ενσωματωμένα φλας.

Οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες, όπως το πλαίσιο του πίνακα οργάνων, συμπληρώνουν την αισθητική του scooter.

Αισθητική: Χαρίζει όγκο

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες του νέου Fly, μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, το scooter της Piaggio έγινε πιο ογκώδες. Αυτό οφείλεται στα νέα πλαστικά του scooter, τα οποία δίνουν αυτή την αίσθηση – τουλάχιστον στον παρατηρητή. Γιατί ο αναβάτης του συνειδητοποιεί ότι, ο αυξημένος όγκος αφορά μόνο στην αισθητική και όχι στην ουσία του scooter. 

Το Fly παραμένει μικροκαμωμένο (οι διαστάσεις του, μάλιστα, είναι μικρότερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου!), παρά τα ελαφρώς πιο ογκώδη πλαστικά του, και εξίσου εύκολο στην οδήγηση, ακόμη και για άπειρους ή μικροκαμωμένους αναβάτες. Παράλληλα, δίνει την εντύπωση μεγαλύτερης κατασκευής, γεγονός που θα εκτιμήσουν και οι ψηλότεροι αναβάτες, οι οποίοι δε θέλουν να φαίνεται σα να οδηγούν… ποδηλατάκι. 

Χάρη στα νέα πλαστικά του (αλλά και το διογκωμένο τελικό της εξάτμισης), λοιπόν, το Fly είναι πιο επιβλητικό στην όψη από το προηγούμενο μοντέλο. Αλλά είναι και πιο όμορφο. Αυτό οφείλεται στο σύγχρονο σχεδιασμό του, ο οποίος φαίνεται να έχει δανειστεί στοιχεία από μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλα της Piaggio. Αν και δε μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε επιθετικό στο σχεδιασμό του, οι γωνίες δεν απουσιάζουν, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Όπου οι γωνίες συγκεντρώνονται γύρω από τα ξεχωριστά φλας. Στη μάσκα συναντάμε επίσης μια μαύρη… γραβάτα με εισαγωγές αέρα, αλλά και τον πολυγωνικό προβολέα στο τιμόνι. 

Το υπόλοιπο κοστούμι του Fly χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως μίνιμαλ. Χάρη σε αυτό το γεγονός, οι λεπτομέρειες που παρεκκλίνουν από αυτή τη φιλοσοφία (όπως το χρωμιωμένο πλαίσιο του πίνακα οργάνων, οι γωνίες στο μέσο της ποδιάς, η καλαίσθητη σχάρα και άλλα) κάνουν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση. Ανάμεσα σε αυτές τις λεπτομέρειες, τη θετικότερη εντύπωση μου άφησαν οι μικρές και χρωμιωμένες χειρολαβές που ανοίγουν την τάπα της βενζίνης και το ντουλαπάκι στην ποδιά. Αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την προσοχή που έδειξαν οι Ιταλοί στη λεπτομέρεια. 

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα σύγχρονα σχεδιασμένο scooter που θα τραβήξει περισσότερο τους νεαρής ηλικίας αναβάτες. Παράλληλα, όμως, είναι σοβαρό και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, με αποτέλεσμα να κλέψει πολλές καρδιές και από μεγαλύτερους σε ηλικία. 

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ