Με μικρότερες μοτοσυκλέτες θα μπορούν να εξετάζονται πλέον οι υποψήφιοι κάτοχοι Α2 διπλώματος.

Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται αλλαγές στο Α2

Μια αλλαγή που θα αλλάξει εντελώς το σύστημα εξετάσεων στο δίπλωμα Α2 ετοιμάζεται να εφαρμοστεί - Δείτε τι θα γίνει.

Διεθνή μέσα κάνουν λόγο για επικείμενες αλλαγές στο δίπλωμα A2 και συγκεκριμένα, στην διαδικασία εξέτασης για την απόκτηση του. Μελετάται η μείωση του ελάχιστου κυβισμού της μοτοσυκλέτας η οποία θα χρησιμοποιείται για την εξέταση του υποψήφιου αναβάτη.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο ελάχιστος κυβισμός της μοτοσυκλέτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξετάσεις A2 αυτή την στιγμή, είναι τα 395 κ.εκ. και η ισχύς της επιβάλλεται να είναι μεταξύ 27 και 47 ίππων. Οι αλλαγές στην διαδικασία αναφέρουν ότι ο ελάχιστος κυβισμός θα μειωθεί στα 250 κ.εκ.. Ο λόγος που αναφέρουν οι ξένοι ανταποκριτές ότι ίσως είναι η αιτία της αλλαγής, είναι ότι πολλοί αναβάτες απλά δεν θέλουν και δεν ενδιαφέρονται να οδηγήσουν μοτοσυκλέτα μεγαλύτερη από τα 300-400 κυβικά με το A2 δίπλωμα και έτσι, με νέες και μικρότερες μοτοσυκλέτες στην διαδικασία εξέτασης, οι ίδιοι θα αισθάνονται πιο άνετα και πιο ασφαλείς.
 
Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πολλές σχολές οδηγών ίσως χρειαστεί να αλλάξουν εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες, αφού χάρη στην σχετική ελαστικότητα του A2 διπλώματος, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν μεγαλύτερα μοντέλα με μικρή ισχύ. Ο νέος κανόνας έχει προγραμματιστεί να ισχύσει από την 25η Μαΐου, ενώ  θα υιοθετηθεί από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι την 1η Νοεμβρίου  2020.
 
 
 

  • Giwrgos

    Εγώ ξέρω ότι για άλλη μία φορά θα υπάρξει περιορισμός χωρίς λόγο, σπατάλη χρημάτων που αυτήν την στιγμή δεν περισσεύουν από τις σχολές και ότι κατά την γνώμη μου πολύ εξ αυτών που έχουν δίπλωμα Α2 διαλέγουν σαφώς και μια ποιο μεγάλη σε κυβισμό.. μοτοσυκλέτα.. Αλλιώς δεν θα έβγαζαν και κάποια μηχανάκια στην αγορά όπως το Duke 390 κ.α.. ΚΡΙΜΑ.

      4
  • Αχιλλέας

    Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρουμε; Συγκεκριμένα, κυβικά, ίπποι, λόγος ισχύος προς βάρος;

      2