Το Honda X-ADV, ιδανικός σύντροφος για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Διακοπές με τo Honda X-ADV!

Απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και την εκπληκτική θέα πάνω απο το ναυάγιο της Ζακύνθου.

Βραδινή βόλτα στην πλατεία Σολωμού.

Τα δυνατά φώτα επέτρεπαν νυχτερινές εξορμήσεις ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Διακοπές με τo Honda X-ADV!

Οι διακοπές με μοτοσυκλέτα είναι έτσι και αλλιώς μια διαφορετική εμπειρία, η οποία γίνεται ακόμη καλύτερη αν έχεις στην διάθεση σου ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε με αυτό το ερέθισμα, όπως είναι το Honda X-ADV.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Όταν επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε μαζί μας το Honda  X-ADV για την περίοδο των διακοπών, αυτόματα ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε διάπλατα στο πρόσωπό μας. Ίσως, επειδή γνωρίζαμε ήδη τις δυνατότητες του μοντέλου, αφού και δοκιμή είχαμε κάνει και στο οδοιπορικό On-Off το είχαμε συμπεριλάβει με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες (βλ. προηγούμενα τεύχη). Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν θα αναφερθούμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά μόνο στο ταξιδιωτικό κομμάτι.

Έχοντας κλείσει από νωρίς τα εισιτήρια για Ζάκυνθο, όταν παραλάβαμε το X-ADV και το αντικρίσαμε εξοπλισμένο με βαλίτσα, προβολείς και προστατευτικά κάγκελα, σκεφτήκαμε αμέσως ότι θα είναι ο ιδανικός σύντροφος. Την επόμενη μέρα, λοιπόν, φορτώσαμε τις αποσκευές 2 ατόμων για 5 ημέρες, μαζί με τα αξεσουάρ θαλάσσης στη βαλίτσα και στο χώρο κάτω από τη σέλα, ώστε να μην εξέχει τίποτα και να ταξιδεύουμε άνετα και ανέμελα. 

Τα περίπου 300χλμ διαδρομής από την Αθήνα μέχρι το λιμάνι της Κυλλήνης δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση εμπόδιο, αφού πάνω στην άνετη σέλα του X-ADV μπορείς να κινείσαι συνεχώς με ταχύτητες έως και 160 χλμ/ώρα, χωρίς να ακούς τον κινητήρα ή τον συνεπιβάτη να διαμαρτύρονται. Η κατανάλωση κυμαινόταν από τα 4,5 -5,5 λίτρα/100 χλμ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις είδαμε μέχρι και τα 7, όταν η ποιότητα κύλισης της μοτοσυκλέτας μας έκανε να ξεχάσουμε ότι κινούμασταν συνεχώς γρήγορα.  Σε πιο γρήγορο ρυθμό, φυσικό είναι η αυτονομία να μειωθεί και το 13,1 λίτρων ρεζερβουάρ να σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να σταματήσεις για ανεφοδιασμό, αφού νιώθεις ξεκούραστος. 

Μιας και μιλήσαμε για ανεφοδιασμό, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι σε κάθε στάση πρέπει να είσαι έτοιμος για κουβέντα, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί κάποιος που θα θέλει να μάθει πληροφορίες για το μοντέλο. Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα και στην πόρτα εισόδου του καραβιού (χωρίς υπερβολή), απαντούσαμε σε ερωτήσεις. Σίγουρα, το X-ADV είναι κάτι διαφορετικό και είτε σου αρέσει είτε όχι, στο πέρασμα σου γυρνούν πολλά βλέμματα.

Φτάνοντας στη  Ζάκυνθο, το X-ADV έδειξε το δεύτερο χαρακτήρα του. Ευέλικτο, παρά  τα 238 κιλά του, στο επαρχιακό δίκτυο αποσβένει με ευκολία κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος,  χωρίς να δυσανασχετεί όταν βρεθεί σε δρόμους με στροφές. Απεναντίας, χάρη στο στιβαρό συνδυασμό πλαισίου-πιρουνιού-ψαλιδιού ανταποκρίνεται άψογα σε όλες τις συνθήκες και αν είσαι τυχερός και βρεθείς σε καλή άσφαλτο θα πλαγιάσεις με ασφάλεια μέχρι να ακούσεις τον ήχο του σταντ να ξύνει (δεν βρίσκει εύκολα κάτω). 

Οι φυσικές ομορφιές της Ζακύνθου είναι πολλές και δεν φημίζεται άδικα για τις παραλίες και τα νερά της. Ένα νησί με αρκετό πράσινο, το οποίο δυστυχώς μειώθηκε κατά 15.000 στρέμματα από τις φετινές πυρκαγιές. Αντικρίσαμε ένα λυπηρό τοπίο με μια έντονη μυρωδιά καμένου, που χαράζεται στη μνήμη και είναι ένα συχνό φαινόμενο τα τελευταία έτη σε κάθε μέρος της Ελλάδας. 

Επανερχόμενοι στις παραλίες, είχαμε την πολυτέλεια να μην σκεφτόμαστε αν το μέρος που θα πάμε είναι δύσβατο, γιατί γνωρίζαμε ότι το X-ADV απλά θα μας μεταφέρει εκεί. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός για τον οποίο σχεδιάστηκε και στα ελληνικά νησιά το συνειδητοποιείς καθημερινά. Δεν έχει δυνατότητες Enduro,(όχι ότι χρειάστηκαν), αλλά θα συνεχίσει άνετα εκεί που τελειώνει ο δρόμος, ώστε να απολαύσεις εικόνες που με ένα απλό scooter ή μια μοτοσυκλέτα δρόμου δεν θα μπορούσες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χωρίς λόγο μπαίναμε σε ένα τυχαίο μονοπάτι και το ακολουθούσαμε, μόνο και μόνο, γιατί μας άρεσε το τοπίο. Ακόμα και στις νυχτερινές περιπλανήσεις, τα δυνατά φώτα της μοτοσυκλέτας με τους επιπλέον προβολείς, σου έδιναν τη δυνατότητα να κινηθείς με ασφάλεια, κάνοντας τη νύχτα-μέρα.

Επιστρέφοντας, μόνο καλές αναμνήσεις είχαμε από αυτή την εμπειρία. Το X-ADV ανταποκρίθηκε άψογα, όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και στην υπόλοιπη συνύπαρξη μαζί του, αφού συνολικά διανύσαμε πάνω στη σέλα του 2.500 χλμ. Όσον αφορά το ταξιδιωτικό κομμάτι, έδειξε ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να περάσουν 2 άτομα τις διακοπές τους στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αν υπήρχε αντίστοιχος τίτλος, είμαστε σίγουροι ότι θα ήταν ένα από τα φαβορί, κάνοντας περήφανους τους σχεδιαστές του.