Daytona R310: Η πιο προσιτή naked της κατηγορίας της

Τα πάνω κάτω φέρνει το ολοκαίνουργιο Daytona R310 στην κατηγορία των 300 κυβικών χάρη στην ξεχωριστή του εμφάνιση, τον πλούσιο εξοπλισμό και την ασυναγώνιστη τιμή του.

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

Έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως αγριεμένο και φουτουριστικό δίτροχο, που θυμίζει concept και όχι μοτοσυκλέτα παραγωγής. Για να βρεις καμπύλη πάνω του πρέπει να ψάξεις αρκετά, αφού οι αιχμηρές γωνίες κυριαρχούν σε όλο το μήκος του R310. Τα LED δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια κατασκευή που μοιάζει σαν να ήρθε από το μέλλον και τα συναντάμε παντού, από τα φώτα ημέρας και τον εμπρός προβολέα μέχρι τα φλας και το πίσω φωτιστικό σώμα. 

Η R310 είναι μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται για την καθημερινή μάχη της αστικής μετακίνησης. Σε αυτό συνεισφέρει το χαμηλό ύψος της σέλας και το σωστό εργονομικό τρίγωνο που φέρνει σε ξεκούραστες γωνίες γόνατα και αγκώνες. Το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί προσθέτει πόντους στην πρακτικότητα και είναι κάτι που συναντάμε σε δίκυκλα πολλαπλάσιας τιμής, ενώ τα όργανά του αποτελούνται από μια ψηφιακή οθόνη, που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η καρδιά του Daytona R310, που είναι υπεύθυνη και για τον fun to ride χαρακτήρα του, είναι ένας μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος κινητήρας 312 κυβικών εκατοστών με 4βάλβιδη κεφαλή. Αποδίδει 35,4 ζωηρούς ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 3 κιλά ροπής στις 7.500 σ.α.λ. με την τροφοδοσία του να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού της Delphi. 

Το ατσάλινο πλαίσιο συνδυάζεται με κομμάτια από χυτό αλουμίνιο, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το ψαλίδι με στόχο το χαμηλό συνολικό βάρος. Αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς, αφού η ζυγαριά σταματά στα 159 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 15,5 λίτρων. Tο όμορφο ανεστραμμένο πιρούνι των 37 χιλιοστών που φοράει το R310 δίνει διαδρομή 110 χιλιοστά στον εμπρός τροχό και συνεργάζεται με μονό αμορτισέρ με μοχλικό πίσω. Στα φρένα εξοπλίζεται με ένα δίσκο 260 χιλιοστών εμπρός με διπίστονη δαγκάνα και ένα 200 χιλιοστών πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα. Το ABS δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και μπορεί να απενεργοποιηθεί, αν το επιθυμείς. Οι τροχοί του είναι 17 ιντσών και φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/70-17 και 160/60-17 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Τιμή: 3.695 ευρώ