Η σέλα παρέχει κορυφαία επίπεδα άνεσης και το πίσω μέρος έρχεται στη ίδια ευθεία με τη σχάρα κάνοντας εύκολο το φόρτωμα.

Η πλοήγηση στα μενού γίνεται εύκολα, μέσω του Joystick στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Δεξιά συναντάμε τον γνώριμο πλέον τριπλό διακόπτη εκκίνησης-διακοπής κινητήρα.

Ο αναβατης μπορεί να επιλέξει πως θέλει να εμφανίζονται οι ενδείξεις στην οθόνη.

Ο αναβατης μπορεί να επιλέξει πως θέλει να εμφανίζονται οι ενδείξεις στην οθόνη.

Aνεση – Εργονομία

Η άνεση είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Triumph και στο νέο μοντέλο έχουν γίνει αλλαγές που στοχεύουν στο να κρατήσουν ξεκούραστο τον αναβάτη στα πολύωρα ταξίδια. Η σέλα είναι επανασχεδιασμένη και έχει νέο, πιο πλούσιο αφρώδες και πραγματικά δεν θα σε κουράσει, ενώ το ύψος της ρυθμίζεται σε δυο θέσεις, 840 ή 860 χιλιοστά, αλλά γενικά παραμένει ψηλή και ίσως δυσκολέψει τους πιο βραχύσωμους αναβάτες στις μανούβρες ή το παρκάρισμα. Τα γόνατα του αναβάτη «κουμπώνουν» πολύ σωστά στις εσοχές που υπάρχουν στο ρεζερβουάρ και παραμένουν προστατευμένα από τον αέρα. ¶νετα θα νιώσει και ο συνεπιβάτης, καθώς το κομμάτι που του αναλογεί είναι γενναίο, ενώ οι μεγάλες και σωστά τοποθετημένες χειρολαβές φροντίζουν για τη στήριξή του. 



Το καινούργιο τιμόνι βρίσκεται πιο ψηλά, και τοποθετεί τον αναβάτη σε μια άκρως βολική και όρθια θέση οδήγησης, δίνοντας πολύ καλό μοχλό κατά την οδήγηση, τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου, ενώ οι μανέτες του συμπλέκτη και του εμπρός φρένου είναι ρυθμιζόμενες. Το κύμα της αλλαγής παρέσυρε και τη ζελατίνα, η οποία ρυθμίζεται σε 5 θέσεις και συνεργάζεται με δυο εκτροπείς αέρα στο κάτω μέρος της. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι γενικά πολύ καλό, αφού προστατεύει αποτελεσματικά από τον αέρα, ακόμα και όταν τα χιλιόμετρα ξεπεράσουν τη δεύτερη εκατοντάδα.


Η έγχρωμη TFT οθόνη των 5 ιντσών είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Tiger 800. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών στιλ απεικόνισης του στροφόμετρου και του ταχύμετρου, ενώ η φωτεινότητά της ρυθμίζεται αυτόματα ή χειροκίνητα. Φυσικά, παρέχει πλήθος πληροφοριών, μεταξύ των οποίων θερμοκρασία περιβάλλοντος, trip computer, επιλεγμένης σχέσης και άλλα, ενώ η πλοήγηση στο μενού γίνεται πανεύκολα με το joystick 5 κατευθύνσεων που υπάρχει στα αριστερά του τιμονιού. Στον εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης περιλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκρίπ και η παροχή ρεύματος 12v.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Γιώργος

    Είμαστε με τα καλά μας ρε παιδιά..; Ας πούμε ότι το μηχανάκι είναι τέλειο.. 13.500 για 800 κυβικά;; Έχουμε ξεφύγει τελείως.. Στο κάτω κάτω της γραφής δίνεις 1.500 παραπάνω και παίρνεις το Africa Twin.. (και πάλι τραγικό..)

      4