net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιδιαίτερα οικονομικός ο κινητήρας. Παραμένει πολιτισμένος στο μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας με τους κραδασμούς να εμφανίζονται πάνω από τα 95 χλμ./ώρα.

Κινητήρας

Το Astrea Grand 110i αντλεί τη δύναμη του από έναν απλό αλλά ισχυρό, μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα με ψεκασμό PGM-FI.  Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα που χρησιμοποιεί και το Wave 110i. 
Η απόδοσή του ανέρχεται στους 8,6 ίππους και τα 0,9 kgm ροπής στις 7.500 και 5.750 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το σύστημα ψεκασμού και η ηλεκτρική μίζα σημαίνουν εύκολη εκκίνηση χωρίς τσοκ και σύμφωνα με την Honda, το Astrea Grand 110i ξεκινά άμεσα με το πάτημα του κουμπιού της μίζας, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη. 
Για τους παραδοσιακούς, αλλά και για την εξάλειψη οποιουδήποτε άγχους, παρούσα είναι και η μανιβέλα, η οποία θέτει σε λειτουργία το μοτέρ με την πρώτη κιόλας προσπάθεια. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, στο οποίο μπορείτε εν στάσει να μεταβείτε απευθείας από 4η σε νεκρά (μύλος), ενώ η τελική μετάδοση πραγματοποιείται με αλυσίδα, η οποία είναι πλήρως καλυμμένη. Το σύστημα ψεκασμού του Astrea Grand χρησιμοποιεί αισθητήρα οξυγόνου στο σύστημα εξαγωγής για τη συνεχή βελτιστοποίηση της λειτουργίας του με τις εκπομπές ρύπων να βρίσκονται σε επίπεδα Euro 3. Ιδιαίτερα χαμηλή είναι και η κατανάλωση του Astrea Grand. 
Δεν καταφέραμε να επαληθεύσουμε τα λεγόμενα της ιαπωνικής εταιρίας για 1,69 λτ./100 χλμ., ωστόσο τα 2,1 λίτρα που πετύχαμε ανάγουν το Astrea Grand σε ένα από τα οικονομικότερα παπιά που έχουμε οδηγήσει.

 
  • daidalos

    μηχανές που δεν έχουν καμία σχέση με τα πρώτα μοντέλα της αγοράς. Ινδικά copy paste. Δεν θα ξόδευα ποτέ τα χρήματα μου για μια αντιγραφή που θα αρχίσει τα τριξίματα και τα προβλήματα μετά από 4 με 5 μήνες και ειδικά με τους κολόδρομους της Ελλάδας. Να ήταν made in japan να το συζητήσω. αν και θα ήταν ακριβότερο τουλάχιστον θα ήταν ποιοτικότερο

      7
  • Χαράλαμπος Αλαχιώτης

    Αρκετά ευχαριστημένος. Με την αγορά του Astrea grand τα αξίξει τα λεφτά του .

      14

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ