California: Βάζει λωρίδες χωρίς όρια ταχύτητας;

Την… Autobahn στην Αμερική είναι πολύ πιθανόν να φέρει η πολιτεία της California, με πρόταση για λωρίδες χωρίς όριο ταχύτητας! Δείτε περισσότερα…

Και πάνω που διαβάζαμε ότι η Γερμανία σκέφτεται να βάλει πλέον όρια ταχύτητας στην θρυλική Autobahn (είναι πραγματικότητα, ψάξτε το), να σου και μια εντελώς…αντίθετη είδηση από την Αμερική. Η πολιτεία της California, γνωστή για την νομιμοποίηση της διήθησης εδώ και αρκετά χρόνια, σκέφτεται να δημιουργήσει λωρίδες χωρίς όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση έρχεται από τον γερουσιαστή John Moorlach και περιλαμβάνει την εισαγωγή λωρίδας χωρίς κανένα όριο ταχύτητας στους δρόμους Interstate 5 και State Route 99, μήκους συνολικά 470 μιλίων ή 756 χιλιομέτρων. Ως διευκρίνιση έφτασε και η πληροφορία, που θέλει ένα «λειτουργικό όριο» στα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόκειται για ένα μέτρο που σύμφωνα με τον Moorlach, έχει και πρακτικά, αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη. Με την δημιουργία μιας λωρίδας υψηλής ταχύτητας και μόνο για προσπεράσματα, θα μειώνεται το μποτιλιάρισμα και άρα, η συγκέντρωση μόλυνσης στον τοπικό αέρα. Παράλληλα, η αύξηση της ταχύτητας στους δρόμους θα κάνει σαφώς πρακτικότερο, ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Τέλος, ο Moorlach επισημαίνει ότι σε συνθήκες Autobahn, τα ατυχήματα που αναφέρονται είναι λιγότερα, από όσα αναφέρονται σε «συμβατικούς» αυτοκινητόδρομους.

Πως σας φαίνεται η εξέλιξη αυτή; Θα μπορούσε άραγε η λύση στους αυτοκινητόδρομους, να βρίσκεται στην χαλάρωση των ορίων, αντί για την σύσφιξή τους;