Καινούργια βενζινάδικα τέλος στην California οσονούπω;

California: Αποφάσεις προς απαγόρευση κατασκευής νέων βενζινάδικων

Όλα για την «πράσινη μετάβαση» γίνονται. Σε ψήφισμα θα τεθεί από την Sonoma της California, πρόταση για απαγόρευση κατασκευής νέων πρατηρίων, αλλά και προσθήκης αντλιών σε αυτά.

Πριν λίγες ώρες, το φως της δημοσιότητας είδε είδηση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ένα νέο μέτρο που θα υποστηρίξει την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα προταθεί προς ψήφισμα από την κομητεία της Sonoma στην Καλιφόρνια. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται τόσο η απαγόρευση κατασκευής νέων πρατηρίων καυσίμων, αλλά και η απαγόρευση προσθήκης περισσότερων αντλιών σε αυτά.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πρόκειται προφανώς για μια απόφαση με έμμεση επιρροή στα δρώμενα που αφορούν την μετάβαση προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μεγάλος σκόπελος στην περαιτέρω διάδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι η έλλειψη υποδομών φόρτισης και υποστήριξης τους. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα διεθνή μέσα που ασχολούνται με την είδηση, ένα από τα επιχειρήματα που τέθηκαν επί τάπητος είναι ότι ήδη, η περιοχή έχει όσα πρατήρια χρειάζεται για την υποστήριξη των υπαρχόντων αυτοκινήτων και οχημάτων. Πολύ απλά, δεν χρειάζεται άλλα.
 
Κάπως έτσι, οι υποστηρικτές του πλάνου θέλουν να ωθήσουν τις τυχόν επενδύσεις μακριά από τα ορυκτά καύσιμα και κοντά στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η ηλεκτροκίνηση. Ψήφισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το εν λόγω ζήτημα, εντός του μήνα.  
 
Είναι σαφές ότι πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν (ή/και να γίνουν με διαφορετικό τρόπο), ώστε η ηλεκτροκίνηση να βρει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί. Ωστόσο, πως σας φαίνεται μια τέτοιου είδους απόφαση; Μήπως μιλάμε για απολυταρχικές τακτικές; Ή μήπως είναι, τελικά, όντως ένας έξυπνος τρόπος ώστε να ξεκινήσουν να «ρολάρουν» οι τροχοί της νέας εποχής;  
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »