Brexit ίσον περισσότερες κλοπές μοτοσυκλετών;

Τα προβλήματα για την Μεγάλη Βρετανία, μετά το Brexit, δείχνουν να εξακολουθούν με τους αναλυτές να είναι απαισιόδοξοι για την τωρινή κατάσταση. Δείτε περισσότερα…

Σε μια περίοδο που οι κλοπές μοτοσυκλετών και δικύκλων αποτελούν μείζον πρόβλημα για την Αγγλία, αναλυτές και ειδικοί του χώρου προειδοποιούν για αυξήσεις της εγκληματικότητας, εν όψει Brexit. Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Ken German, ειδικός στο έγκλημα δικύκλου της Μεγάλης Βρετανίας, προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση για ανάγκη διατήρησης επαγρύπνησης.

Στην περίοδο της πολιτικής αναταραχής αυτή, οι κλέφτες μοτοσυκλετών μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα, κερδοσκοπώντας με τις πωλήσεις των κλεμμένων οχημάτων. Αυτό είναι που τονίζει ο German, δηλώνοντας επίσης: «Μια προειδοποίηση από τον υπουργό ασφαλείας Ben Wallace σε αρχηγούς ασφαλείας και οργάνων της τάξης αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια της χώρας είναι σε κίνδυνο, αν καταλήξουμε σε Brexit χωρίς συμφωνία. Ο φόβος να χάσουμε την δυνατότητα να ιχνηλατούμε τρομοκράτες και εγκλματίες είναι κάτι πολύ σοβαρό, όπως και η ανταλλαγή δεδομένων που περιλαμβάνουν εγκληματολογικά αρχεία»

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο φόβος του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνητών Κλοπών οχημάτων, ενός σώματος με 3.600 μέλη από 71 χώρες, το οποίο αναφέρει πως η «Βρετανία μπορεί να αντιμετωπίσει μια απομόνωση και 20 χρόνια προόδου, στον τομέα της αντιμετώπισης του εγκλήματος, μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο».

Ωστόσο, σε μια αισιόδοξη νότα, ο German ανέφερε πως η μείωση του εγκλήματος το 2018, οφείλεται τόσο στις μεγάλες προσπάθειες της αστυνομίας, όσο και στους ίδιους τους αναβάτες που αναλαμβάνουν δράση και οι ίδιοι, τονίζοντας μάλιστα την σημασία των social media στην ανεύρεση κλεμμένων οχημάτων και την προειδοποίηση που μπορούν να παρέχουν συλλογικά.