Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας έρευνας για την ηλεκτροκίνηση στην Μεγάλη Βρετανία...

Βρετανία: Ένας στους 2 αναβάτες υπέρ της ηλεκτροκίνησης

Μια έρευνα που ρίχνει φως στις επιθυμίες και τις σκέψεις των Βρετανών μοτοσυκλετιστών αποκαλύπτει στοιχεία που θα συζητηθούν: Συγκεκριμένα, οι μισοί αναβάτες της χώρας θέλουν ή έχουν ήδη ηλεκτρικό όχημα! Δείτε περισσότερα.

Η Βρετανία θεωρείται μια από τις πατρίδες «σκληροπυρηνικών» μοτοσυκλετιστών εδώ και δεκαετίες, καθώς το όχημα και οι αναβάτες του έχουν ουσιαστικά διαστάσεις κουλτούρας. Ωστόσο, ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της μοτοσυκλέτας είναι προ των πυλών: Η ηλεκτροκίνηση, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία. Για το Ηνωμένο Βασίλειο, λιγότερα από 10 χρόνια έμειναν για την πλήρη απαγόρευση της πώλησης μοτοσυκλετών με κινητήρες βενζίνης. Τι λένε οι αναβάτες για αυτό;
 
Μια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Bikesure αποκάλυψε ότι οι αναβάτες της χώρας έχουν μάλλον θετική άποψη: Συγκεριμένα, το 46,7% των ερωτηθέντων αναβατών δήλωσε ότι θέλει να αποκτήσει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ή ηλεκτρικό δίκυκλο, ενώ ένα 3,6% απάντησε ότι ήδη διαθέτει ένα. Αθροιστικά, τα δύο αυτά ποσοστά ανέρχονται στο 50,3%, της άμεσης αποδοχής στην ηλεκτροκίνηση.
 
Η έρευνα αποκάλυψε και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες: Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη ανησυχία των αναβατών προς τις ηλεκτροκίνητες λύσεις αφορά την μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση (65,08%), ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι αυξημένοι χρόνοι επαναφόρτισης (51,11%) και η απώλεια της ηχητικής ευχαρίστησης από μια μοτοσυκλέτα βενζίνης (42,2%).
 
Ακόμα, ο κυριότερος λόγος απόκτησης ενός ηλεκτροκίνητου δικύκλου αναδεικνύεται η άμεση απόδοση ροπής (57,8%), ενώ ακολουθούν το μειωμένο κόστος χρήσης (43.68%) και η συμβολή στην μείωση των εκπομπών άνθρακα (38.34%). Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το 43,98% των ερωτηθέντων θα ήθελε να μην απαγορευτεί ποτέ η πώληση μοτοσυκλετών βενζίνης, με μόλις το 12,78% να τίθεται υπέρ αυτής της εξέλιξης.
 
(Πηγή: Bikesure)