net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα συστήματα ασφάλειας της Bosch, για τα δίκυκλα, επί τω έργω.

Bosch: Συστήματα ασφάλειας στην πράξη

Αφού σας παρουσιάσαμε και το τελευταίας γενιάς ABS της Bosch, ας ρίξουμε και μια συνολική ματιά στο πώς δουλεύουν τα συστήματα ασφάλειας της γερμανικής εταιρίας στους δύο τροχούς.

 
Ένα ακόμη ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο από την Bosch στο οποίο βλέπουμε με τον πλέον πειστικό τρόπο τη χρησιμότητα των συστημάτων ασφαλείας στους δύο τροχούς. Όσο πιο ακραίες είναι οι συνθήκες τόσο πιο έντονα φαίνεται και η χρησιμότητά τους. 

Στο βίντεο που βλέπετε η γερμανική εταιρία εξηγεί γρήγορα και απολύτως κατανοητά τη χρησιμότητα του κάθε ηλεκτρονικού συστήματος ασφάλειας που παράγει-εκτός από το cornering ABS-και μας δείχνει το τι γίνεται όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο. 

Το βίντεο ξεκινά με το ABS, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Στη συνέχεια ακολουθεί το MSC (Motorcycle Stability Control) το οποίο κατανέμει ιδανικά την πέδηση μεταξύ των δύο τροχών με αποτέλεσμα να μη διαταράσσεται η ισορροπία της μοτοσικλέτας, ειδικά μέσα στη στροφή. 

Σειρά έχουν το σύστημα ελέγχου ανύψωσης του πίσω τροχού, το hill hold control που συγκρατεί τη μοτοσικλέτα στην ανηφόρα, χωρίς τη χρήση των φρένων, για την ευκολότερη εκκίνησή της και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, το γνωστό σε όλους μας traction control

Η παρουσίαση της Bosch τελειώνει με την off road λειτουργία του ABS της, η οποία αποφορτίζει τον αναβάτη από το άγχους του μπλοκαρίσματος του εμπρός τροχού, χωρίς να του στερεί τη δυνατότητα να ελέγχει την πορεία της με το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού.

Μετά από αυτό το βίντεο, υπάρχει κάποιος αναβάτης που αμφισβητήσει την χρησιμότητα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφάλειας;

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ