To σύστημα Vivalytic της Bosch

Bosch: Ανέπτυξε ταχύτατο τεστ κορωνοϊού

Η πασίγνωστη για τα ABS συστήματα και όχι μόνο, στις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα εταιρεία, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που εξετάζει ταχύτατα αν ένα άτομο είναι μολυσμένο με τον COVID-19. Δείτε περισσότερα.

H Bosch είναι μια εταιρεία πασίγνωστη στον χώρο της αυτοκίνησης εδώ και δεκαετίες: Τα συστήματα ψεκασμού της αλλά και τα ABS, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις και στις μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, η  Bosch δεν έμεινε αμέτοχη μέσα στην δίνη του κορωνοϊού και ανέπτυξε κάτι διαφορετικό, που πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να σας το δείξουμε: Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού COVID-19, με το όνομα Vivalytic.
 
Η συσκευή έχει περίπου το μέγεθος ενός επιτραπέζιου υπολογιστή και πραγματοποιεί την διάγνωση, μέσω ειδικών περιεκτών που θυμίζουν «κασέτα», τα οποία και δέχεται στο εμπρός μέρος της. Το δείγμα κάθε ασθενούς τοποθετείται και σε έναν περιέκτη, ενώ η συσκευή μπορεί να εξάγει αποτέλεσμα για τον COVID-19 μέσα σε δυόμιση ώρες. Παράλληλα, το σύστημα ανιχνεύει μέχρι και 10 διαφορετικούς παθογόνους μικροοργανισμούς του αναπνευστικού.
 
Τα βασικά πλεονεκτήματα που η Bosch πέτυχε για το σύστημα της είναι η ταχύτητα του και η δυνατότητα για μαζική εγκατάσταση και λειτουργία συσκευών. Κάθε συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει οριστικά (και όχι μέσω αντισωμάτων) τον ίδιο τον κορωνοϊό εντός 2,5 ωρών, που σημαίνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει 10 ασθενείς ανά 24ωρο. Παράλληλα, η Bosch ανακοινώνει ότι η ακρίβεια του συστήματος ανέρχεται στο 95%, ενώ η δυνατότητα εγκατάστασης του όπου απαιτείται σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος διασποράς από την μεταφορά δειγμάτων.
 
Πως σας φαίνεται το σύστημα της Bosch; Πιστεύετε ότι μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να έχει ευρύτερη εφαρμογή στο μέλλον;