Αύξηση-ρεκόρ στις πωλήσεις μοτοσυκλετών στην Ευρώπη

Αλματώδεις είναι οι αυξήσεις των πωλήσεων καινούργιων δικύκλων σε χώρες της Ευρώπης, που αποδείχθηκε η ήπειρος-κοιτίδα της μοτοσυκλέτας και της διάδοσής της τα τελευταία χρόνια. Δείτε αναλυτικά τα δεδομένα…

Ο COVID-19 φαίνεται ότι, τελικά, δεν επηρέασε την αγορά μοτοσυκλετών στην Ευρώπη, αφού συνολικά η Ήπειρος καταγράφει τρομακτική αύξηση ταξινομήσεων μοτοσυκλετών τους τελευταίους μήνες, με την «νεκρή» περίοδο του Μαρτίου-Μαΐου να απορροφάται, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά, στην Ευρώπη τον Αύγουστο ταξινομήθηκαν 140.823 μοτοσυκλέτες, σημειώνοντας αύξηση 29% (!) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 και μεγαλύτερη αύξηση από αυτή που σημειώθηκε τον Ιούλιο (που σημείωσε +23,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019).
 
Αυτό σημαίνει ότι στο πρώτο 8μηνο του 2020, έχουν πουληθεί 1.057.945 μοτοσυκλέτες, που είναι μόλις 3,1% λιγότερες από αυτές που πωλήθηκαν στο αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η αγορά, δηλαδή, δείχνει ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να γυρίσει το πρόσημο σε θετικό, ξεπερνώντας τον σκόπελο των συνεπειών της πανδημίας! Αυτό φυσικά μένει να το δούμε να επιβεβαιώνεται, αφού οι προβλέψεις πωλήσεων κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύρια δίκυκλα στο τέλος του έτους –τα οποία θα είναι μόλις στο -1,9% σε σχέση με το 2019.  
 
Για τον μήνα Σεπτέμβριο, κάποια δεδομένα έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και η ιταλική αγορά σημείωσε άλμα +30%, όπως επίσης και η αγορά της Βρετανίας κινήθηκε ανοδικά με 11,8% αύξηση. Περιμένουμε και τα αντίστοιχα δεδομένα για την χώρα μας, τα οποία σύντομα θα κοινοποιήσει ο ΣΕΑΑ.